Осъденият бивш председател на Камарата на представителите на Охайо се премести в затвора в Оклахома, за да започне 20-годишната си присъда

...
КЪЛЪМБЪС, Охайо (AP) — Осъденият бивш председател на Камарата на
Коментари Харесай

КЪЛЪМБЪС, Охайо (AP) — Осъденият бивш председател на Камарата на представителите на Охайо Лари Хаусхолдър е преместен в Оклахома, за да започне престоя си във федерален затвор.

64-годишният републиканец беше държан в затвора на окръг Бътлър в югозападната част на Охайо, откакто беше осъден на 29 юни на 20 години за ролята си в най-голямата корупционна схема в историята на Охайо.

Според регистрите на Бюрото на затворите той наскоро беше преместен във федералния трансферен център в Оклахома Сити. Неговият адвокат Стивън Брадли каза, че Хаусхолдер не е получил молба да бъде освободен по време на обжалването му.

Хаусхолдер и лобист Мат Борхес, бивш председател на Републиканската партия в Охайо, бяха осъдени през март за заговор за участие в предприятие за рекет, включващо подкупи и пране на пари.

Съди установи, че Хаусхолдър е бил намесен и Борхес е участвал в схема за подкупи на стойност 60 милиона долара, която е била тайно финансирана от базираната в Акрон FirstEnergy Corp., за да осигури властта на Хаусхолдер, да избере неговите съюзници — и след това да приеме и защити законодателството, което осигури спасяване на две ядрени централи на стойност 1 милиард долара, които бяха собственост на филиал на FirstEnergy. FirstEnergy също призна своята роля.

Други двама и групата за тъмни пари се признаха за виновни, а трети обвинен мъж почина от самоубийство.

51-годишният Борхес беше осъден на пет години , което той излежава във федералния затвор в Милано, Мичиган, близо до Ан Арбър, показват записите на бюрото.

Разследването на правителството остава открито.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР