Кал Кръчлоу с Хонда спечели третата си победа в кариерата.

...
Кал Кръчлоу с Хонда спечели третата си победа в кариерата.
Коментари Харесай

Кръчлоу спечели в Аржентина, Марк Маркес полудя

Кал Кръчлоу с Хонда завоюва третата си победа в кариерата. Той победи в Гран При на Аржентина на пистата Термас де Рио Хондо, в едно безредно съревнование.

На подиума се качиха Йохан Зарко с Ямаха и и Алекс Ринс със Сузуки.

Най-щастлив бе шефът на Кръчлоу – Лучо Чекинело, защото тимът му води в класирането при отборите. Това бе победа №750 в историята на Хонда в Гран При.
Надпреварата ще се започни с хулиганските прояви на международния първенец Марк Маркес с Хонда, който получи санкции и унищожи надпреварата на Валентино Роси с Ямаха.

Стартът беше занимателен от съображения за сигурност, тъй като стартира да вали. Пилотите се прибраха в бокса, с цел да сменят гуми.

При повторния старт Маркес застана на старта, само че не на мястото си на стартовата решетка, само че започва от питлейна.

Милър поведе, стартирайки от първа позиция. Дани Педроса беше втори, а Зарко беше компактно зад него на 3-ата позиция, преди да го удари Маркес.

В този миг първенецът застана зад Милър, до момента в който избута Педроса и водачът с №26 отиде в мократа част на пистата, където падна и не продължи.

Маркес към този момент беше водач, когато му демонстрираха табела за наказване, че би трябвало да мине през питлейна. Така настъпи драмата в конкуренцията. Причината е, че на Термас де Рио Хондо питлейна е дълъг и при ограничаването на скоростта от 60 км/ч. Маркес загуби доста време – 27 секунди.

През това време Милър бе отпред на група от още трима. След него бяха Зарко, Ринс и Кръчлоу. Маркес се върна на пистата и стартира да нападна водачите един след различен. Тогава пристигна случаят с Алеиш Еспаргаро с Априлия. Маркес се опита да го изпревари, двамата се удариха, а първенецът загуби една позиция и още веднъж се опита да си я върне.

В челото също имаше драми. Ринс излезе за малко отпред, поради неточност на Милър, а Кръчлоу мина пред Зарко. Драмата за Маркес продължи. Той изпревари Андреа Довициозо с Дукати, като догони дуетът на Ямаха - Валентино Роси и Маверик Винялес.

Маркес удари Доктора, двамата излязоха отвън пистата, и до момента в който испанецът остана на трасето, Валентино Роси излезе в тревата на 13-ия завой и падна. Доктора продължи, само че приключи надалеч от зоната на точките – 19-и.

С това деяние Маркес още веднъж дръпна предпазителя на бомбата на остарялата омраза сред двамата. Шампионът продължи и стигна до финала 5-и, само че още веднъж бе осъден с 30 секунди, което го извади от зоната на точките и той стана 18-и.

Междувременно начело борбата за победа не бе по-малко оспорвана. За нея спореха трима в последната обиколка. Кръчлоу и Зарко избягаха на Ринс.

Британецът обаче резервира първото място и завоюва третата си победа, Зарко стана втори и още един път стъпи на подиума, само че се размина с първото място. Ринс обаче за първи път стъпи на подиума във висшия клас.

За Милър остана 4-ото място, като беше пред Маркес, който получи още веднъж наказване. Така пети стана Винялес, пред Андреа Довициозо с Дукати, седми се подреди Тито Рабат. Андреа Яноне със Сузуки стана 8-и, следван от новака в класа Хафиз Сиахрин, който бе най-добре класиралия се дилетант за Ямаха.

Данило Петручи, а Пол Еспаргаро с КТМ се подреди 11-и.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР