Какво ще се случи у нас, ако ни удари мощно

...
Какво ще се случи у нас, ако ни удари мощно
Коментари Харесай

Смразяваща прогноза! Какво ни чака при трус като в Турция?

Какво ще се случи у нас, в случай че ни удари мощно земетресение като това в Турция и Сирия?

Плашещата истина е, че над 50 % от постройките у нас са рискови при по-сериозни земетресения, защото са строени при старите условия преди 1990 година. Това съобщи пред " Марица "  известният експерт инж. Симеон Мерджанов. Той упорства на всички тези здания незабавно да се направи подробно проучване и да бъдат укрепени. „ В противоположен случай хората имат съображение да се тормозят за сигурността си “, разяснява инж. Мерджанов.
-->
Той счита, че това обаче би трябвало да бъде държавна политика, защото обследването и реконструкцията на здания са скъпи действия, за които множеството хора нямат средства.

Иначе новото строителство в България е относително несъмнено, като един от проблемите е обвързван в авторския контрол и нежеланието на вложителите да заплащат за него, разяснява още специалистът.

Що се отнася до паспортизацията на постройките, това сега се явява един фиктивен акт, който дава визия за здравината на постройката, само че не може да задължи притежателите да предприеме ограничения за укрепването й и те остават компрометирани, смята инж. Симеон Мерджанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР