Какво се случва оттук нататък? Ако партиите запазят досегашните си

...
Какво се случва оттук нататък? Ако партиите запазят досегашните си
Коментари Харесай

Елена Дариева: Ако партиите запазят досегашните си позиции, шансовете за кабинет с мандат на БСП са нищожни

Какво се случва оттук насетне? Ако партиите запазят досегашните си позиции, възможностите за кабинет с мандат на Българска социалистическа партия са оскъдни. Това сподели за Агенция " Фокус " социологът Елена Дариева във връзка решението на Румен Радев да връчи третия мандат на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ". 

" ГЕРБ имат решение да не поддържат мандат на Българска социалистическа партия. Отношенията сред втората политическа мощ в 48-то Народно събрание, " Продължаваме промяната “, и Българска социалистическа партия са влошени поради измененията в Изборния кодекс. " Демократична България “ имат с Българска социалистическа партия диаметрални разлики по въпросите за военната помощ за Украйна и за присъединението на страната ни към еврозоната от началото на 2024 година. " Възраждане “ обявиха, че не биха подкрпеили държавно управление на друга партия ", изясни социологът. 

Според нея страната върви към нови предварителни избори, които се чака да се проведат април месец. Освен това президентът ще продължи да ръководи посредством служебното държавно управление.  

" Дори Българска социалистическа партия да получи поддръжка от страна Движение за права и свободи и от " Български напредък “, тази поддръжка би била незадоволителна, което значи, че предстоят нови предварителни избори, най-вероятно при започване на април, и че на процедура ръководството на страната още веднъж е в ръцете на президента Радев и на назначеното от него служебно държавно управление ", сподели още тя.

Елена Дариева е безапелационна, че сегашната политическа конюнктура усилва въздействието на президента. Това съгласно нея му отваря опцията да сътвори нов ляв план в бъдеще. 

  

" Засилва се ролята на президента Радев като демиург, като проектант на политическия развой у нас. Президентът Радев е извънредно пореден. За четвърти път той избра да даде последния, трети мандат на Българска социалистическа партия като жест към левите гласоподаватели, с чиито гласове два пъти бе определен за президент, само че в това време този жест му отваря евентуална опция за предстоящ ляв политически план, за какъвто към този момент се заприказва в общественото пространство ", сподели Дариева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР