Какво се случва на политическия и газовия пазар у нас?

...
Какво се случва на политическия и газовия пазар у нас?
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Нямаме лидерство, което да реши проблемите в страната

Какво се случва на политическия и газовия пазар у нас? Проблемите, които ни съпътстват в геополитически проект, демонстрират, че ние нямаме водачество, което да може да може да консолидира политическите обединения да мислят за страната и решаването на проблемите. Това съобщи водачът на " Републиканци за България " Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в ефира на " Денят ON AIR ".

По думите му всяко едно държавно управление, което идва да ръководи, твърди, че ще направи нещо невиждано досега, а след разпадането му служебният кабинет стартира проверки, с цел да почисти рецесиите. " Обединението на четворната коалиция не беше учредено само на ненавист против всички останали. Видяхме, че има и вътрешна ненавист, поради която направиха кадрови промени в цялото държавно ръководство ", подчерта  Цветанов.

Той разяснява и енергийната конюнктура в страната. " По данни на европейските ни сътрудници газохранилищата на всяка една от страните от Европейски Съюз са запълнени на 70%, а в България размерът е под 50 на 100 ", акцентира водачът на " Републиканци за България ". Според него за да  има страната сигурност и резистентност за бизнеса и потребителите, би трябвало да бъдат подписвани дълготрайни контракти.

" За две години и половина бе построен газопроводът " Турски поток ". Това значи, че обслужвахме непознати ползи, а не своите. Ако имахме разклонения, можехме да сме взискателни към " Газпром " и да кажем, че количествата първо ще задоволят вътрешното ползване, а след това ще продължат към Сърбия и Унгария ", установи Цветанов, наблягайки, че по проблема има подозрения за злоупотреби.

Той бе безапелационен, че България не е способна да излезе сама от зависимостта от " Газпром " в толкоз кратки  периоди, поради което би трябвало да се придържа към европейските решения. " Обричаме се на неспособност да се възползваме от средствата по Плана за възобновяване и резистентност за тази година. Те са в размер на 4 милиарда лв. - 1.5 милиарда от които са свързани с плануваните 22 законодателни начинания ", предвижда Цветанов.

Цветанов установи, че в бранша на сигурността няма безусловно никакви промени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР