Какво се случи до този час? Докато полицаят, който вчера пострада

...
Какво се случи до този час?
Докато полицаят, който вчера пострада
Коментари Харесай

Мислите ли, че модерните технологии убиват магията на футбола?

Какво се случи до този час?

Докато служителят на реда, който през вчерашния ден пострада тежко при гонка с мигранти край Казичене, продължава да се бори за живота си и към момента е в сериозно положение, през днешния ден негови сътрудници още веднъж преследваха автомобил с незаконни мигранти. Малко след 7 часа тази заран, в региона на тунел " Траянови врата " водач на лек автомобил " Шкода " с полска регистрация отказал да се подчини на полицейско предписание. Последвало гонене по автомагистрала " Тракия ", само че в региона на Вакарел лидерът съумял да се изплъзне. Пътните камери са засекли, че колата се е движила с над 200 км/ч. За благополучие, този път без жертви и ранени, автомобилът въпреки всичко е арестуван в региона на Драгоман. Шофьорът се оказала жена - с полско поданство, която дружно с други 10 непознати жители е арестувана. Това обаче не е единствената гонка. Снощи такава имаше и в Бургас. Тя приключи откакто, водачът на преследвания автомобил, пренасящ мигранти от Мароко, се блъсна в празна спряла кола зад бургаския спектакъл. След злополуката осемте мъже пробваха да избягат, само че съумя единствено един. Тази заран и той беше арестуван. 

Продължава наклонността с големи съкращения на служащи в огромните международни компании. Такива към този момент оповестиха в " Мета ", " Туитър " и " Амазон ", а от през днешния ден измежду тях се подрежда и Hewlett-Packard. Производителят на лични компютри разгласява финансовите си резултати за третото тримесечие, от които се вижда, че те са малко над упованията. Въпреки това, 6000 чиновници ще се разделят с работните си места до края на 2025-а. Идеята е HP да понижи годишното равнище на разноски за заплати с близо милиард и половина $. В компанията работят към 61 000 чиновници, измежду които и доста българи.

Действащият международен първенец Франция стартира с победа присъединяване на Мондиала в Катар, побеждавайки с 4:1 Австралия в мач от Група " D " на шампионата. Макар срещата да стартира шокиращо - с ранен гол за австралийците, Франция бързо съумя да обърне нещата, а по-късно да стигне и до безапелационната победа, съобщи " ". С два гола за първенците се регистрира Оливие Жиру, който се изравни по този индикатор с Тиери Анри и към този момент единствено едно попадение го дели от купата безконечен №1 на Франция. В другия мач от тази Група, полуфиналистът от последното Европейско - Дания, направи изненадващо нулево тъждество против тима на Тунис. Нулево реми имаше и в мача сред Полша и Мексико от Група " С ", като воин в мача бе мексиканският вратар Гилермо Очоа, който през втората част избави дузпа на Роберт Левандовски.

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:  

Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?

Дни откакто пред депутатите в 48-ото Народно заседание общественият министър Лазар Лазаров заяви, че у нас 306 460 пенсионери живеят под линията на беднотия, или по-точно разполагат с под 413 лв. на месец, опцията най-богатият човек в света да посети родината, развълнува потребителите в обществените мрежи. Ще пристигна ли Илон Мъск в България? Чуйте в обедните Podcast вести.

Какво ще кажете за това?

Преди ден станахме очевидци на първата изненада на международното състезание по футбол в Катар. Саудитска Арабия победи не какъв да е, а Аржентина (се стигна до победата). Мачът обаче не бе " Лионел Меси против арабите ", а " Меси против модерните технологии ", разяснява " ". На международното в Катар, откакто от години ни къса нервите ВАР, дебютира нова система. С камери и сензори тя пресмята засадата до милиметър. И анулира голове на пакост. На аржентинците да вземем за пример анулира три, на Еквадор в мача на откриването - един. Като на горките еквадорци им анулираха гол за палец в засада, дори не и половин крайник. На Аржентина единият от анулираните голове пък беше за засада на част от рамото. Реално засада към този момент може да бъде свирена за неогладена тениска или чорлав футболист, на който перчемът му стърчи зад последния бранител. Още за технологията, против която почитателите не без право недоволстват, четете в " ".

Ето за какво ви питаме: 



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР