Какво се очакваше, скандалът с подслушването на опозиционни политици в

...
Какво се очакваше, скандалът с подслушването на опозиционни политици в
Коментари Харесай

Аферата с подслушването: Новата и старата власт се обвиняват в използване на службите за политически цели

Какво се очакваше, абсурдът с подслушването на опозиционни политици в мандата на кабинета " Борисов 3 " провокира взаимни обвинявания сред сегашната и предходната власт в потребление на спецслужбите за политически цели. Ден откакто служебният министър председател Стефан Янев удостовери пред Българска национална телевизия изказванието на вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков за подслушване и следене на политици преди априлските избори, а самият Рашков съобщи, че измежду целите е бил даже Янев, ГЕРБ настояха да бъдат извадени доказателства за това.

Новите " остриета " на партията Даниел Митов и Тома Биков – и двамата някогашни политици от ДСБ, нападнаха освен служебния кабинет, само че и водача на ДСБ и съпредседател на " Демократична България " Атанас Атанасов, който в действителност пръв заяви, че са били от " ИТН ", Демократична България и " Изправи се!Мутри вън! ".

Впоследствие Рашков удостовери казаното от Атанасов, а в проблема побърза да се намеси прокуратурата, която стартира инспекция.

ГЕРБ оповестиха протичащото се за " интензивно мероприятие, проведено от двама полицаи от 1990-те " (Атанасов и Рашков) и настояха всичко по случая да бъде разкрито, извадено пред обществото, с цел да се разбере каква е истината.

По-рано в събота служебният вътрешен министър Бойко Рашков сподели пред бТВ, че е почнал инспекция по случая с подсрушването, тъй като го е оценил като избирателен ход, само че са били дадени прекомерно съответни елементи, с цел да е единствено това.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР