Какво предстои в Европа и по света през 2019 г.?

...
Какво предстои в Европа и по света през 2019 г.?
Коментари Харесай

Светът през 2019 г. - кои са събитията, които ще следим?

Какво следва в Европа и по света през 2019 година? В утринния блок на Българска национална телевизия разясниха Константин Вълков, програмен шеф на " Дарик радио " и Георги Милков, публицист от " 24 часа ".

Следващите седмици са значими за бъдещето на Англия, което към момента остава неразбираемо.

Според Константин Вълков, това, което ще се случи с Брекзит, ще бъде едно цивилизовано, а не безредно обособяване от Европейски Съюз, което в последна сметка ще бъде позитивно за самата Англия.

Анализите на " Файненшъл таймс " настояват, че Брекзит няма да се случи, само че предвид на това какви неточности позволяват в тези си разбори, няма причина Брекзит да не се случи, разяснява Георги Милков.
Георги Милков: Защо да не се случи Брекзит? Това, че шотландците и ирландците не го желаят, не прави нещата по-малко справедливи.
По думите му сега Америка е водещата икономическа мощ в света, което отслабва доста други стопански сътрудници на Англия - Индия, Австралия, Турция. Страни, в които богати компании биха вложили - по-скоро не влагат, а влагат в Съединени американски щати. Това отваря за Англия една нова територия след рухването на ембаргото с Европа. Заради това, в случай че Брекзит не се случи безредно, икономическият резултат за Англия би бил положителен, добави още той.

И Милков, и Вълков са на мнение, че евроизборите през май са най-голямата среда за популизъм.

Според Георги Милков евроизборите притеглят доста негативен избор. В България можем да чакаме " популисти, националисти, всички, които приказват едно тук, а вършат друго там ", сподели Милков.

Очаква се ниска изборна интензивност. Хората би трябвало да са осведомени и да знаят за кого гласоподават, в случай че желаят една по-добра Европа.
Константин Вълков: Има още един детайл за ниската изборна интензивност, която няма да е чак толкоз ниска. Все отново евроизборите постоянно в някакъв смисъл са социологическо изследване на това какво се случва в страната. Има една активизация на партийния избор, който в някакъв смисъл не я държи толкоз ниска. Ще има мерене на силите.
Според анализаторите Европа ще може да разчита на защита от страна на Съединени американски щати, единствено в случай че си заплаща за това. Данните на " Файненшъл таймс " сега демонстрират, че 2019 година ще бъде една сполучлива година за Съединени американски щати в икономическо отношение. Това отслабва позицията на Европа. Лидер като Тръмп не разчита на друго също така хората да си заплащат за услугите.
Георги Милков: Изтеглянето на американците от Сирия персонално за мен е добра вест, тъй като от началото на този спор не демонстрират да са някакъв изключително сериозен състезател там. Това може да докара до нови неща на терен в Близкия изток. През 2019 година можем да станем очевидци на едно доста по-голямо и очевидно доближаване на израелците с арабските страни. Тази динамичност за доближаване не е нова. В Сирия руснаците ще играят съществена роля.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР