Какво предлага Илхан Кючюк от ДПС? Предлага, всъщност, да отпаднат

...
Какво предлага Илхан Кючюк от ДПС? Предлага, всъщност, да отпаднат
Коментари Харесай

ИТН обвини евродепутата Илхан Кючюк в национално предателство в полза на Скопие

" Какво предлага Илхан Кючюк от Движение за права и свободи? Предлага, в действителност, да отпаднат текстовете за включването на българите в Конституцията на така наречен " Република Северна Македония " ; да отпадне и потребността историята да се базира на истински документи; да отпаднат и текстовете против закононарушенията от ненавист към българите в страната. Действията на Илхан Кючюк от Движение за права и свободи, който в действителност би трябвало да съставлява България в Еропейския парламент, са национално изменничество. Това национално изменничество стартира тук, в тази зала, с националното изменничество на партиите, които отстраниха ветото над Северна Македония ", съобщи ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ в декларация от трибуната.

Той изреди и кои са националните предатели - ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Продължаваме Промяната ", " Демократична България " и Българска социалистическа партия със своето " лицемерно самоограничение ". " Всеки пребит българин, всеки разпален клуб, всяко изгорено българско знаме тежат на вашата съвест ", добави депутатът, представен от Българска телеграфна агенция.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ отбрани Кючюк и опроверга Йорданов, като уточни, че евродепутатът не е коригирал нищо по текстовете.

" Защото господин Илхан Кючюк, като докладчик в Европарламента, с изключение на да е внесъл включването на българите в Конституцията на Република Македония, нищо друго не е внасял! Но, в случай че докладчикът, председателстващ комисията, и комисията е предложила и взимала решения за други неща и ги е внесъл като ръководител, това е радикално друго нещо ", направи ангажимента Карадайъ, осведоми.

Заради потребление на обидна дума, отправена към Тошко Йорданов от място, депутатът от Българска социалистическа партия Иван Петков получи наказване - забележка от ръководителя на Народно събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР