Какво означава „подводницата за ядрени атаки“ на Северна Корея за флота

...
ИСТОРИЯ: Северна Корея представи първата си оперативна подводница за тактически
Коментари Харесай

ИСТОРИЯ: Северна Корея представи първата си оперативна „подводница за тактически ядрени атаки“, казаха държавните медии в петък (8 септември)

Лодката, наречена Hero Kim Kun Ok, е причислена към флота, който патрулира във водите между Корейския полуостров и Япония, съобщиха севернокорейски медии.

И така, какъв е новият кораб и какво означава неговото изстрелване означава за флота на затворената страна?

В реч на церемонията по пускането на вода на подводницата севернокорейският лидер Ким Чен Ун каза, че тя ще се превърне в едно от основните „подводни офанзивни средства на военноморските сили“.

Военноморските сили на Северна Корея исторически са били джуджета от сухопътните си сили и са засенчени от бързо развиващата се програма за балистични ракети.

Но през изминалата година те се засилиха да подсилят своя флот с нови ядрени оръжия, включително подводен дрон и военни кораби.

Анализаторите казват, че новият плавателен съд изглежда е модифицирана подводница от съветската епоха от клас Romeo, която Северна Корея придоби от Китай през 1970 г. и започна да произвежда в страната.

Шин Сеунг-ки е научен сътрудник в Корейския институт за отбранителни анализи и казва, че се очаква да носи тактически балистични и крилати ракети, но може да се сблъска с ограничения.

„Тъй като прекомерно модифицира съществуваща подводница от клас Romeo, може да има някои ограничения при незабавната й експлоатация в сравнение със съществуващата. Съществува обаче възможност Северна Корея да е укрепила вътрешната структура по някакъв начин, за да осигури работа. В това отношение, въпреки че може да има ограничения, вероятно е те да продължат да го развиват до ниво, на което да може да се използва в някакъв момент в бъдеще."

Такива оръжия няма да добавят много стойност за базираните на сушата ядрени сили, добави бившият оръжеен експерт от правителството на САЩ Ван Ван Дипен, който работи с базираната във Вашингтон 38 North.

Това е така, защото остарялата подводница в основата на дизайна е сравнително бавна и шумна, с ограничен обхват.

Комбинирани, тези фактори означават, че може да не оцелее дълго във война и ще бъде уязвим за борба с подводници, каза той.

Военните на Южна Корея казаха че подводницата не изглежда готова за нормални операции и че има признаци, че Северна Корея се опитва да преувеличи възможностите й.

ВМС на Северна Корея има около 470 надводни кораба и около 70 подводници.

През август Ким инспектира нова корвета от клас Amnok, патрулен кораб, за който държавните медии казаха, че е способен да изстрелва ядрени крилати ракети.

Специализираният уебсайт Naval News нарече оръжията и сензорите на корветата като „силно остарял в сравнение със западните или азиатските дизайни“.

Но той поддържаше, че корабът е голяма стъпка напред за Северна Корея, с потенциално променящи играта възможности за ядрени крилати ракети.

И още през пролетта флотът изпробва това, което нарече „безпилотно подводно атакуващо оръжие с ядрен капацитет“. подводна експлозия.

В доклад от 38 North по това време се казва, че бавната скорост и ограниченият обсег на оръжието го правят значително по-ниско от съществуващите балистични и крилати ракети с ядрено оръжие по отношение на времето за прицелване, точност и смъртоносност.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР