Какво обаче значи за Apple ниска цена? Емил Василев преди

...
Какво обаче значи за Apple ниска цена? Емил Василев преди
Коментари Харесай

Отговорът на Apple на Chromebook – евтини модели MacBook през следващата година

Какво обаче значи за Apple ниска цена?

Емил Василев преди 7 секунди 0 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 16:58 | 02.09.2023

Рестартирането на телефона: какъв брой постоянно да го вършим и за какво?

IT НовиниДаниел Десподов - 15:10 | 04.09.2023

Германия стартира най-големия си опит с 4-дневна работна седмица

КосмосЕмил Василев - 11:30 | 04.09.2023

Космическият телескоп „ Джеймс Уеб “ улови с невиждана подробност именитата свръхнова „ Supernova 1987A “

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Думата на ниска цена е нещо, което нормално не се свързва с Apple. Според нов слух обаче компанията от Купертино може да пусне нова линия относително евтини преносими компютри MacBook през идната година, които да се конкурират с моделите Chromebook в просветителния бранш.

Слухът идва от тайванското издание DigiTimes, което се базира на източници от промишлеността. То написа, че евтините MacBoo-ци могат да бъдат пуснати на пазара още през втората половина на идната година.

Съобщава се, че новата продуктова линия MacBook ще има сходен на външния железен корпус като моделите Air и Pro, само че той ще бъде направен от разнообразни (по-евтини) материали. За производството на сегашните MacBook се употребява алуминиева сплав, а с потреблението на различни материали и цената на механичните съставни елементи ще бъде по-ниска. DigiTimes не разкрива никакви евентуални спецификации или цени на новата серия MacBook.

Датата на стартиране на пазара – втората половина на 2024 година се основава на актуалната липса на обвързвана с това активност при главните снабдители на Apple като Foxconn и Quanta Computer, което значи, че стартирането на пазара през първата половина на идната година е малко евентуално.

Както при доста други неща, пандемията усили продажбите на хромбуци – от едвам 13,9 милиона броя през 2019 година до 30,4 милиона през 2020 година и 33,5 милиона през 2021 година. Оттогава продажбите се забавиха, само че те към момента са доста известни измежду учениците и в образователните заведения.

Възможно е Apple да употребява по-стария си процесор, като да вземем за пример M1 в тези модели MacBook, ориентирани към образованието, с цел да понижи разноските, само че въпреки всичко е мъчно да си представим, че те ще могат да се конкурират с Chromebook единствено по цена, като се има поради какво е определението на Apple за ниска цена. По-голямата част от хромбуците се продават на цени сред 400 – 700 лв., до момента в който най-евтиният таблет на Apple, който може да си купите сега – iPad 9 е с начална цена от съвсем 800 лв., а той даже не се предлага общоприетоо с клавиатура. Най-евтиният MacBook на Apple, MacBook Air 13 с чип M1 сега коства съвсем 1800 лв..

Въпреки това не е напълно разумно Apple да създава на ниска цена MacBook за просветителния бранш, откакто към този момент има специфични промоции, наречени „ Отново на учебно заведение “. Въпреки това ще следим за спомагателни отчети по този въпрос и ще ви информиране по отношение на него.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР