Какво ни казаха държавниците в новогодишната нощ? Какви бяха думите

...
Какво ни казаха държавниците в новогодишната нощ? Какви бяха думите
Коментари Харесай

Какво ни казаха държавниците в новогодишната нощ?


Какво ни споделиха държавниците в новогодишната нощ? Какви бяха думите им…, а лицата им?

Анализ на речите направи пред bTV психологът Росен Йорданов.

„ Темата за щастието в България е изключително неприятно преекспонирана и изключително неприятно поднасяна непрестанно. Щастието е на първо място индивидуален феномен – то се концентрира върху това по какъв начин интерпретираме действителността и по какъв начин я смиламе за себе си. Винаги ще има външни сили, върху които нямаме надзор, само че посредством външните легенди, историите и легендите хората се пробват да се предпазят от хаоса. Начинът, по който ние интерпретираме тази действителност, се отразява на нашето чувство за благополучие”, уточни Йорданов.

Според него речта на президента Румен Радев подтиква нещастието.

„ Политиците в целия свят се пробва да спекулират или да предизвикат две неща у хората – страховете им, недоволството им и в доста редки случаи очакванията им и позитивните упования. Президентът настойчиво, откогато е почнал мандата си, се пробва да накара българите да се усещат нещастни – не недоволни, не непокорни, а нещастни. Може би това е концепцията, която са му задали хората, които стоят зад сцена. Поражението върху националното схващане, върху това по какъв начин разбираме себе си и по какъв начин се усещаме, се дължи значително на хората, на които им е дадена опцията обществено да приказват пред повече хора”, разяснява Йорданов.

Психологът се отнесе сериозно и към речта на водача на Българска социалистическа партия – Корнелия Нинова.



„ Тук имаме опит за усмивка. В интериора и декора участват извънредно доста приветствени картички, имаме елха… Не мога да се отърва от чувството, че това е някакъв чуждестранен революционен център, в който се насочва такова революционно послание”, проучва психологът.



Що се отнася до речта на ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева, тук Йорданов означи: „ Думите приказват едно, лицето показва напълно друго нещо. Къде е усмивката? Спазва безумната традиция на български държавници години наред – да ни приказват с този звук като президента. Едва ли не е пред археологически разкопки”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР