Какво не знаем за хипотерапията и как тя помага на

...
Какво не знаем за хипотерапията и как тя помага на
Коментари Харесай

Хипотерапията и децата със специални образователни потребности

Какво не знаем за хипотерапията и по какъв начин тя оказва помощ на деца със специфични просветителни потребности? Как любовта към децата, конете и природата могат да се съчетаят в помощно средство за родители, учители и деца?

Ирена Методиева, клиничен психолог и психотерапевт, споделя повече в "Нашият ден " по БНР: "Хипотерапията е теоретичен способ, който от ден на ден се постанова в международен мащаб. Хипотерапията е физическа рехабилитация и обществена акомодация на хора със специфични потребности. Бива хипотерапия, лечебна езда и асистирана с коне терапия. За себе избирам да приказвам като за човек, който работи с коне и ползва лечебна езда.

Повлияват се освен физическите нарушавания, а и психоемоционалното развиване. Не можем да отделим физиката от душeвността – всичко е обвързвано. Аз работя с деца с детска церебрална парализа, деца от аутистичния набор, деца със синдром на Даун. При някои от децата търсим повече чисто физическото усъвършенстване, обвързвано с фината моторика, с равновесието... Но не можем да отделим прочувственото положение на децата, което доста добре се повлиява от контакта с коня. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР