Какво можем да направим, за да се чувстваме по-добре сутрин?

...
Какво можем да направим, за да се чувстваме по-добре сутрин?
Коментари Харесай

10 здравословни навика, които да вмъкнете в сутрешната си рутина

Какво можем да създадем, с цел да се усещаме по-добре заран? В тази публикация споделяме с вас няколко здравословни и лесни навика, които да опитате, с цел да имате по-добър ден: 
1. Изпийте чаша вода незабавно щом се разсъните.
Пиенето на вода, незабавно щом се разсъните, рехидратира тялото ви след сън, започва храносмилателната ви система и нормално води до протичане на нещата. Добавете изстискване на свеж лимонен сок или ябълков оцет, в случай че в действителност желаете да увеличите резултата.
Според здравния специалист Ингрид ДеХарт, постоянният банкет на ябълков оцет може да помогне за всичко - от холестерола до балансирането на кръвната захар. Тя предлага една супена лъжица непастьоризиран ябълков сайдер в чаша вода преди обяд и вечеря, в допълнение към утринната ви чаша.
2. Изчакайте да ревизирате телефона си, вместо да търсите незабавно щом очите ви се отворят.
Четенето на всичките ви имейли и инспекцията на новините и всичките ви обществени медии ще затрупат съзнанието ви заран. Ако в действителност желаете да сте здрави, изчакайте най-малко един час, преди да влезете в екрана, с цел да оптимизирате мозъка си. Това ще ви направи по-ясни и съсредоточени и ще помогне за понижаване на напрежението.
3. Бъдете признателни.
Фокусирането върху благодарността слага началото на позитивност през целия ден. Прекарайте 10 вдишвания, мислейки за всички положителни неща в живота си, и ще бъде доста по-трудно за отрицателните мисли да влязат и да поемат.
4. Движете тялото си или упражнявайте.
Независимо дали става въпрос за разпъване, танци или енергична подготовка, с цел да раздвижите тялото си рано сутринта, един от главните ключове за здравословния живот е придвижването - под каквато и форма да ви радва и работи за вашето тяло и качества. Ангажирането с постоянна физическа интензивност може да помогне за облекчение на депресията, да ви помогне да поддържате здравословно тегло, да намалите риска от хронични болести и доста други. Правенето на първото нещо заран също ви оказва помощ да се почувствате като в действителност постигнали нещо - създавайки здравословен, благополучен казус за деня си.
5. Изберете едно значимо нещо, което да постигнете този ден.
Тим Ферис, създател на най-продаваната книга на Ню Йорк Таймс, „ 4-часовата работна седмица “, споделя да вземете решение за най-важното нещо, което желаете да постигнете денем, и за предпочитане да сте сигурни, че първо ще се справите с него.
6. Яжте здравословна закуска.
Здравословната закуска ще започва метаболизма ви и ще ви даде вярната сила да доминирате в деня.
7. Изстържете езика си.
Да, добре сте прочели. Изстъргването на езика при пробуждане оказва помощ да се отървете от утринния мирис и е в сходство с процеса на подмладяване, от който тялото ви се нуждае, с цел да премине от сън към бодрост.
Според Теника Патерсън, дентален хигиенист, езикът ви може да съдържа бактерии, които са нездравословни за здравето на устната празнина. Гадост! Така че, с изключение на четкане и разчистване с конец, изстържете и този език.
8. Слушайте обичаната си музика или аудиокнига.
Слушането на обичаната ви музика или приповдигната, вдъхновяваща аудиокнига е различен превъзходен метод да настроите деня си за триумф. Регулирайте типа и темпото на песните или аудиокнигата си според от типа на деня, който желаете да имате.
9. Ударете си пресен утринен душ
Нищо не е толкоз свежо, колкото един душ рано заран. Започнете деня си заредени и освежени от силата на водата. 
10. Усмихвайте се в огледалото за 30 секунди.
Това упражнение въодушевява положително психическо отношение и е чудесно средство за повишение на самочувствието. Гледайте по какъв начин щастливият ви се отразява в огледалото с взор на увереност, че ще преживеете деня си и ще постигнете всичките си цели. Ключът е в прелестния химически подтик на мозъка ви, когато се усмихвате. Според някои специалисти подправянето на усмивка или усмивката на себе си в огледалото може да подмами мозъка ви да се почувства същински благополучен. А щастието е огромна част от чувството и здравето!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР