Какво имам предвид, когато кажа да обичаш истински“? Имам предвид,

...
Какво имам предвид, когато кажа да обичаш истински“? Имам предвид,
Коментари Харесай

Любовта ти дава свободата да бъдеш себе си – ОШО

Какво имам поради, когато кажа „ да обичаш същински “? Имам поради, че просто да си в наличието на другия, ненадейно те кара да се чувстваш благополучен, просто бидейки дружно, се чувстваш възхитен, просто самото наличие реализира нещо надълбоко в сърцето ти… нещо стартира да пее в него, чувстваш се съразмерен.

Самото наличие на другия ви оказва помощ да бъдете заедно; ставате по-лични, по-центрирани, по-заземени. Това е любовта.

Любовта не е пристрастеност, любовта не е страст. Любовта е доста надълбоко схващане за това, че някой някак си те добавя. Някой прави от теб повсеместен кръг. Присъствието на другия усилва твоето наличие.

Любовта ти дава свободата да бъдеш себе си, тя не е да притежаваш.

Затова гледай. Никога не вземай секса за обич, в противоположен случай ще бъдеш излъган.

Бъди внимателен, а когато започнеш да чувстваш с някого, че единствено наличието, чистото наличие и нищо друго, нищо друго не е необходимо; не питаш нищо, единствено наличието, просто, че другият Е, е задоволително да те направи щастлив… нещо стартира да разцъфва у теб, хиляда и един лотоса цъфтят… тогава си влюбен и тогава можеш да преминеш през компликациите, които действителността основава.

Много премеждия, доста паники – ще бъдеш в положение да преодолееш всички тях и любовта ти ще цъфти от ден на ден и повече, тъй като тези обстановки ще се трансфорат в провокации.

А любовта ти, преодолявайки ги, ще става все по-силна и по-силна.

Любовта е безконечна. Ако е там, продължава да пораства и пораства. Любовта не познава край, само че знае какво е начало.

Инфо: http://chetilishte.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР