Какво говори за характера ни предпочитаната от нас музика?Вкусът ни

...
Какво говори за характера ни предпочитаната от нас музика?Вкусът ни
Коментари Харесай

Какво говори за характера ни предпочитаната от нас музика

Какво приказва за характера ни желаната от нас музика?

Вкусът ни към характерен музикален жанр може да разкрие основни характеристики за личността ни, съгласно ново изследване. Музикалните ни желания приказват за характерни личностни характерности, които притежаваме, в това число неприкритост, екстровертност, привлекателност, невротизъм и отговорност.

Любителите на операта да вземем за пример, са хора с въображение, а почитателите на леката, акустична музика са по-приказливи и енергични. 

До това умозаключение стигат откриватели от университета в Кеймбридж, изследвайки музикалните желания на редица хора, написа MIrror. За задачата на своето изследване, публикувано в издание  " Psychological Science ", учените са провели онлайн изследване на над 20 хиляди души. На участниците в изследването са били представени 25 непознати музикални фрагмента от разнообразни жанрове. 

" Резултатите удостоверяват, че музиката като форма на себеизразяване в другите човешки култури, дава информация за главните психически характерности на всеки един човек ", декларират учените.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР