Какво е новото относно разследването на убийството на Алексей Петров?

...
Какво е новото относно разследването на убийството на Алексей Петров?
Коментари Харесай

Изкупителна жертва: Криминалист обясни за агонията на Алексей Петров, преди да умре

Какво е новото по отношение на следствието на убийството на Алексей Петров? Темата разискаха криминалистът Иван Савов, престъпният психолог Калин Гайдаров и някогашният министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

Според Савов, полицията извършва задачата си дейно, макар че обществеността не е осведомена за детайлности от процеса на следствие. Той показва угриженост, че може да се появи " изкупителна жертва " – човек, който да поеме виновността, с цел да се успокои обществеността.

" За страдание, публичният напън може да е и потребен, само че и нездравословен ", споделя криминалистът в утринното предаване.

Той споделя, че макар спекулациите за политическа връзка, виновният може да е от разнороден кръг хора, защото Алексей Петров, макар че предприемач и теоретичен служащ, има минало като мутра и подозренията се насочват към дългогодишни врагове.

Криминалният психолог Никола Гайдаров счита, че убийството има въздействие върху обществено-политическия живот на страната, защото оказва директно влияние върху структурите на властта.

Бившият Министерство на вътрешните работи министър – Йорданов уточни, че жителите носят отговорност за политическите решения, които са довели до основаването на настоящото държавно управление с гласоподаване и негласуването.

Относно самото ликвидиране, Савов разкрива, че се правят общоприети процедури като разбор на последните телефонни позвънявания на жертвата. Боеприпасът, употребен за убийството е с експанзивно деяние, което провокира спомагателни пострадвания. Този вид патрони са всеобщи и се употребяват в това число и за автомат Калашников.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: Алексей Петров Никола Гайдаров Емануил Йорданов убийство анализ МВР
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР