Какво е известно за автобуса, с който са превозвани бежанцитеОказва

...
Какво е известно за автобуса, с който са превозвани бежанцитеОказва
Коментари Харесай

Автобусът от катастрофата в Бургас - бракуван и препродаван

Какво е известно за рейса, с който са транспортирани бежанците

Оказва се, че той е бил бракуван и препродаден, до момента в който най-после попадна при трафикантите, предаде 

Големият въпрос тук е по какъв начин рейс, който е бил дерегистриран и също така е очевидно със съмнителни номера се е движел по пътищата на страна и е стигнал до границата.

Маршрутът на рейса наподобява може да помогне за разплитане на цялата незаконна скица.

Автобусът е бил бракуван в Кърджали и продаден на компания от Хасково, която се занимава да търгува с разнообразни транспортни средства. Нейната база е в Харманли, където е и бежанския център.

Екип на Българска национална телевизия беше пред паркинга на компанията " Тони 2004 " ЕООД. По тяхна информация НАП-Пловдив е почнала инспекция на финансовото положение на компанията, която е купила бракувания към този момент рейс.

Бившият притежател на рейса, който катастрофира сутринта в Бургас, цялостен с мигранти, е Петко Найденов Костов, който има транспортна компания. По информация на диспечерите от автогара Кърджали негови рейсове са спрели да обслужват постоянни линии преди доста години и в последно време се занимавал със инцидентен транспорт. Наш екип потърси притежателя в седалището на компанията.

Фирмата " Виржиния Н " е записана на адрес в квартал Възрожденци в Кърджали, не намерихме притежателя на мястото, само че разговаряхме с неговите деца, които ни споделиха, че той е отвън града. Самия той не пожела да беседва.

След като рейсът бил отписан от системата на КАТ-Кърджали, той е бил продаден на хасковска компания, която има автоборса в Харманли.

" Автобусът е благосъстоятелност на хасковска компания, тя на собствен ред го закупува от кърджалийска такава, този рейс е бракуван. Няма никакво съображение да се движи по пътищата на страната, изяснили сме по какъв начин е добит, арестуван е притежателят, който го е предал на тези две лица тъй че се работи и там ", съобщи Иван Демерджиев, длъжностен министър на Министерство на вътрешните работи.

Опитите ни да се свържем със притежателя на борсата Иван Попов, се оказаха безуспешни. Синът му отхвърли да беседва. Автобусът е бил в доста неприятно техническо положение и съгласно прокуратурата не е напускал рамките на страната. Регистрационните му номера обаче са нидерландски и не дават отговор на марката и модела на транспортното средство, тъй че евентуално са крадени.

За последните две седмици в Хасковско са арестувани двама сирийци, които са превозвали незаконни имигранти. Задържаните също са били сирийци и са карали с недействителни регистрационни табели. Били са със статут на филантропични бежанци и също са от бежанския център в Харманли.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР