Какво е едно ястие, ако няма щипка сол, поръсена върху

...
Какво е едно ястие, ако няма щипка сол, поръсена върху
Коментари Харесай

Признаците, че може би прекалявате със солта

Какво е едно ядене, в случай че няма щипка сол, поръсена върху него?! Често обаче количеството е повече от щипка. Ако и вие обичате солта, идната информация е значима за вас. Солта доставя тялото с електролити, които транспортират сигнали от мозъка към нерви, органите и мускулите. Ако тя не е налице, този баланс може да се наруши, ето за какво солта не би трябвало да бъде изключена изцяло от менюто. С нея обаче не би трябвало и да се прекалява, тъй като може да докара до рискови за здравето положение. Ето по какъв начин може да разберете, че прекалявате със солта и е време да ограничите потреблението ѝ доколкото ви е допустимо.

Имате високо кръвно – хората, които имат високо кръвно налягане, не би трябвало да употребяват сол или най-малко да лимитират приема ѝ до най-малко. Заради задържането на течности, солта въздейства негативно на функционалността на сърцето и кръвоносните съдове.
 7 домашен продукта, които не би трябвало да изхвърляте в никакъв случай 7 домашен продукта, които не би трябвало да изхвърляте в никакъв случай
По-специално е по-добре в никакъв случай да не изхвърляте някои предмети, с цел да не предизвикате злополучие. 1. Хляб и сол. Скъпи посетители бяха посрещ...

Вкусовите ви рецептори си вършат смешка с вас – усещате храната по напълно друг метод, тъй като най-често консумирате сол и солени храни. По тази причина всичко, което няма сол, ви се коства безвкусно и неприятно. Ако обаче потърпите известно време и ограничите солта от менюто, ще забележите, че храната още веднъж възстановява своя натурален усет. Ще съумеете да се справите с готвенето и без толкоз доста сол.

Не сте задоволително хидратирани – в случай че ядете доста солени храни, тялото ще стартира да изпитва неутолима жадност. Така то употребява запасите от вода, а това може да докара до дехидратация. Пържените и готовите храни постоянно изискват потребност от повече вода, тъй като се подготвят с доста сол. Когато се дехидратирате, може да получите неприятни признаци като газове, гадене, стомашен дискомфорт, отичане на корема, болежка в главата и стомаха. Убедете се, че пиете задоволително вода в този случай.

Забелязвате отичане на тялото – подуването може да е в резултат на доста фактори, включително и прекалено много сол в организма. Ако забележите, че лицето ви е по-подпухнало от нормално, крайниците ви тежат, евентуално задържате вода, което пък е породено от потреблението на доста сол.

Хапвате модифицирани или полуготови храни – в случай че хапвате повече такива, знайте, че в тях има огромни количества сол, ето за какво е значимо да ограничите приема им. Пакетираните храни спадат към нездравословните, освен поради солта, само че и поради останалите субстанции, които съдържат.
 Малко сол и малко захар преди лягане и ще заспивате като къпани всякога Малко сол и малко захар преди лягане и ще заспивате като къпани всякога
Има доста способи да се отървете от проблемите с нарушен сън без антидепресанти и хипнотици от медицински генезис. Лекарствата не винаг...

Усещате стомашен дискомфорт – той може да възникне заради редица фактори, само че прекаляването със солта е един от тях. То покачва броя на нездравословна бактерия, която предизвиква образуването на язва и гастрит. А преди тях може да чувство, отичане, газове и болежка в стомаха, киселини.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР