Какво да правим, за да не ни оберат. Митът, който

...
Какво да правим, за да не ни оберат. Митът, който
Коментари Харесай

Какво да правим, за да не ни оберат


Какво да вършим, с цел да не ни оберат. Митът, който не ни защищава от крадци. Моят дом, моята цитадела – с тази сентенция са осведомени множеството от нас.

Предприемаме доста ограничения, с цел да повишим сигурността на членовете на семейството си и на движимостите, събрани в дома.

Винаги ли оставяте ключа си в ключалката през нощта, с цел да попречите на крадците да влязат? Ако го вършиме се оказва, че този табиет работи против вас.

Когато влизаме в къщата, ние рефлекторно завъртаме вратата и ключа и нормално ги оставяме в това състояние. От една страна, в доста случаи това е автоматизирано деяние, само че въпреки това, то е последната ни мисъл. В края на краищата, откакто ключът е в ключалката, е невероятно да я отворим с втори комплект извън. Трудно е да не се съгласим с това. В същото време би било безразсъдно да чакаме, че взломаджиите ще употребяват ключ, който изцяло подхожда на механизма в нашата врата.

Важно е да се разбере по какъв начин работят множеството ключалки. Ключовете имат присъща форма и техните планки пасват идеално в ключалката, което разрешава на целия механизъм да се завърти и да отвори или затвори вратата. Когато оставим ключа в ключалката, цялата тази система остава в отключено състояние. Това се оказва огромно улеснение за крадците, които търсят елементарен метод да влязат вътре. В тази обстановка всичко, ключалката може да се ограничи до елементарна тел.

Когато става дума за ключ, всичко, което би трябвало да извършите, е да измененията леко навиците си. Можете да го поставите в ключалката единствено отчасти. Това е по-ефективен метод за заключване на механизма и затрудняване на евентуалните нарушители.

Важно е да придобиете навика да заключвате вратата си, даже когато сте у дома за малко. Не оставяйте ключовете си на видно място тъкмо до входа. По същия метод не е целесъобразно да държите портфейла си и други скъпи движимости в коридора. Забранено е да криете ключовете под бърсалка, саксия с цветя или друго сходно „ хитро “ укритие. Дори и по-малко опитните крадци знаят тъкмо къде да търсят.

Вземете поради тези препоръки и сигурно ще започнете да спите доста по-спокойно. Ако това не е задоволително, можете да си сложите тревога за спомагателна сигурност.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР