Какво би станало, ако киното и кулинарията се срещнат? Би

...
Какво би станало, ако киното и кулинарията се срещнат? Би
Коментари Харесай

От менюто на Имението Даунтън - мини тарталети с ябълки

Какво би станало, в случай че киното и кулинарията се срещнат? Би се получила сладка детонация... с усет на ябълки и канела. Защото мини тарталетите, които се вършат в кухнята на, могат да накарат и най-запалените почитатели на историята на семейство Кроули и техния личен състав да отделят очи от екрана, с цел да се потопят в тайнството на десерта, заслужен даже и за кралска аудиенция.

Няма нищо по-вкусно от същински ябълков къс – мек и кремообразен от вътрешната страна, хрупкав извън, събрал голям брой усети и аромати. Предлагаме ви още по-удобен вид – във формата на мини тарталети с апетитен заряд от ябълки и.
 Местят 29 юли 2022 | Произведенията на Иван Вазов „ Левски “ от „ Епопея на забравените “ и „ Под игото “ да се реалокират за проучване...
Необходимите артикули:

(за 6 порции)

1 ½ листа от готово бутер тесто
4 с. л. разтопено масло (+ още малко за намазняване на тавичката)
1 с. л. кристална захар
3 обелени ябълки, нарязани фино
½ ч. л. канела
2 с. л. кафява захар
1 с. л. свеж сок от лимон

Загрейте фурната до 180 ° C. Намазнете тавичка за мъфини.

Намажете връхчетата на бутер тестото с 4 с. л. масло. Нарежете на общо 6 части. Сложете по 1 късче бутер тесто във всяка формичка за мъфин, тъй че да оформите кошнички, които по-късно да се изпълнят с ябълките. Тестото ще стърчи напълно малко над формите за мъфини, като по-късно непотребните елементи ще се отрежат и отделят. Поръсете тестото с кристална захар.

Смесете ябълките, канелата, кафявата захар и лимоновия сок в купа и разделете сместа отмерено сред формичките с към този момент завършеното като кошнички тесто.

Печете във фурната за 20 – 30 минути, до момента в който омекнат, а тестото придобие златист цвят и наподобява хрупкаво на тип.

Видяхте ли, по никакъв начин не е невероятно да пресъздадем и най-аристократичните десерти. Съвсем скоро ще ви срещна и с други вкусотии, въодушевени от сериала и дълго чакания филм " Имението Даунтън ".

Премиерата у нас е на 13 септември, пропагандатор е Форум Филм България .

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР