Какво би се случило, ако съберем на една предколедна трапеза

...
Какво би се случило, ако съберем на една предколедна трапеза
Коментари Харесай

Какво ще стане, ако съберем всички зодии на Бъдни вечер?

Какво би се случило, в случай че съберем на една предколедна софра предствители на всяка зодия?

Нека да предположим:

Вечерята се случва в къщата на Девата. Тя е почнала да чисти на 20-ти, предходна е щорите с четка за зъби с препарат, изтъркала е ъгълчетата в банята с клечки за уши и е забърсала с дезинфекциращ лосион чашите от полски кристал. В резултат на това, припада малко преди да дойдат гостите.

Първи идва Лъвът: носи бутилка шери и кюфтета. Никой не го посреща, само че той си влиза и защото другите закъсняват, стартира самичък да си споделя вицове и да се смее на всеослушание. В този миг на вратата се звъни: Везните и Телецът идват. Вече са пияни. Везните са вегани от месец и три дни и влизат с изострен спор в Лъва задето е донесъл кюфтаци на Бъдни вечер.

Телецът е в пределно неприятно въодушевление, тъй като поради закъснението се е наложило да вземат такси, а парите за него не са били планувани в месечния му бюджет.

Започва да се вайка, че би трябвало да се събува, а това е селско, когато на вратата още веднъж се звъни и идват Близнаците, ухилени до ушите. Носят маршмелоус за печене в камината. След тях влиза Козирогът, облечен в фешън манто и модерно шалче, и Ракът, който е нацупен.

Ракът носи сармите и чушките с фасул и като схваща, че Девата е в безсъзнание, се заема да постави масата. Идва Стрелецът, който споделя на Рака, че наподобява изтощен, след което Ракът се наскърбява.

Везните свестяват Девата, тъй като не се усещат добре, в случай че всички останали не се усещат добре, след което бутат кристална ваза от масата и Девата още веднъж припада. На вратата са Рибите, които с влизaнето стартират да дават ум какъв брой ястия би трябвало да има на масата, в резултат на което Ракът се наскърбява и на тях.

Скорпионът идва запотен и стартира да се смее на вицовете на Лъва – Стрелецът се нервира, че му лишават вниманието. Скорпионът незабавно се заема да ухажва Овенът и двамата се затварят в стаята, гонят Девата.

Водолеят още го няма, отвън всевъзможни порядки на учтивото забавяне е. Ракът се сърди. В 10ч. всички сядат на масата. Овенът, Стрелецът и Лъвът се скарват кой да каже молитвата. Оказва се, че единствено Стрелецът я знае: Овенът може да рецитира само „ О!Шипка “, а Лъвът може да свири „ Мила моя мамо “ на пиано, само че пиано няма.

Рибите имат забележки към ошава, което наскърбява Козирога – това е единственото, което той може да сготви. Затова той се отдръпва да чете в стаята, тъй като не желае да стане като Джино от „ VIP Brother “. А и никой на масата не дава отговор на неговото интелектуално равнище.

Вече е време да се разопаковат подаръците и Водолеят идва. Мокър е до кости, въпреки че на открито не е валяло от месец. Никой не пита. Влиза и бута елхата, две играчки се чупят и Девата още веднъж припада. Водолеят се усеща отговорен и открива, за кой ли път, че „ зла небивалица е съществуването “. Носи стихосбирка на Далчев в джоба си и отива в кухнята да уважи за утешение. Натъква се на Лъва, който скритом муа кюфтета – не се усеща добре, в случай че е вечерял единствено постно. Везните идват след Водолея и нов скандал се развихря сред тях и Лъва: поради кюфтетата. Телецът се пробва да ги разтърве, тъй като храна не трябва да оди зен, каквато и да е.

Овенът е пийнал на мотика и заплашва всички, че ще хване самолета за Колумбия и в никакъв случай към този момент няма да му видят очите.

Останалите са облекчени. Скорпионът желае да тръгне с него, тъй като е отегчен, а е чувал, че в Колумбия се вършат хубави снежни индивиди.

Стрелецът обезверено се пробва да притегли вниманието към себе си и с Лъва се сплотяват да отварят подаръците. Оказва се, че Девата е купила за всички вълнени чорапи. Телецът не е взел нищо за никого и се спотайва. Ракът е купил за всички по една коледна играчка. Водолеят е не запомнил да вземе дарове. Скорпионът е минал през обичания му сексшоп и е взел по едно вибро яйце за всеки. Овенът се е изхвърлил и е взел за всички по чифт кожени ботуши. Козирогът е купил книги. Рибите раздават безвъзмездни препоръки.

Близнаците дълго са спорили със себе си какво да купят и в последна сметка са заложили на практичното: всички имат нови четки за зъби.

Лъвът е оставил под елхата по една движимост от „ Всичко за левче “, опакована в ултралъскава опаковка. Везните са написали в Гугъл „ най-скучният подарък “ и са купили на всички по една свещ с мирис на ванилия.

Стрелецът е взел по една бутилка ракия, само че има бонус: по една непреднамерена засегнатост за всички.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР