Какви стилове в изкуството харесвате? Привлeчени ли сте от абстрактни

...
Какви стилове в изкуството харесвате? Привлeчени ли сте от абстрактни
Коментари Харесай

Какво разкриват за теб стиловете в изкуството, които харесваш?

Какви стилове в изкуството харесвате? Привлeчени ли сте от нереални картини или пък предпочитате по-традиционните стилове? Импресионизмът ви изпълва с обезсърчение или със благополучие?

Всички ние имаме желания, когато става въпрос за това какъв тип изкуство ни харесва. То е доста индивидуален въпрос и може да изведе поляризиращи отзиви.

Но можем ли да определим нещо за нашите персони от желанията си към другите типове изкуство?

Съществуват изследвания, които демонстрират, че избрани атрибути от характера могат да бъдат разкрити от съответните стилове на изкуство, към които сме привлечени.

Ще разгледаме седем съществени стила на изкуството и ще покажем какви личностни черти са свързани с всеки от тях:

Традиционен (снимката горе)

Под обичайно изкуство имаме поради старите майстори като Вермър, Рембранд, Микеланджело, Да Винчи и т. н..

Хората, които са естествено привлечени към творби на изкуството от старите майстори, нормално са по-скоро консервативни и по-големи на години. Те биха спазвали разпоредбите без да го слагат под въпрос и нормално са хора, които не обичат да клатят лодката.

Vassily Kandinsky, 1908, Murnau, Dorfstrasse

Модерен

Става дума за актуалното изкуство, основано през ерата на 1890-1960 година, за разлика от актуалното изкуство, което към момента се основава през днешния ден. Съвременните художници в тази категория включват Ван Гог, Сезан, Матис и Кандински.

Онези, които са привлечени към актуалното изкуство, евентуално са общителни, сантиментални и отворени към нови хрумвания. Хора, които обичат да излизат на открито и да се любуват на обществените контакти.

The Birth of Venus, Boticelli

Ренесанс

Ренесансовите художници включват да вземем за пример Донатело, Рафаел и Ботичели.

Установено е, че тези, които харесват тези типичен изображения на обичайни герои, нормално са по-консервативни в действителния живот. Ренесансовият метод за хващане на реалистичната хубост на елементарните неща резонират с тези, които избират по-простите неща в живота.

The Summer, Poppy Field, Claude Monet, 1875

Импресионизъм

Тези, които са почитатели на импресионистичната работа, евентуално са приятни видове, които са съзнателни и не обичат споровете. Те нормално са тези, които се пробват да посредничат за изглаждане на различията. Смята се, че повода за това са меките и заглушени тонове на импресионизма, които не са нападателни по никакъв метод, както и хората, които ги избират.

Portrait of Pablo Picasso, 1912, Juan Gris

Кубизъм

Ако сте почитател на кубизма, тогава имате много открит разум и в действителност сте широкоскроени за множеството неща в живота. Често сте спорни в мненията си и от време на време желаете да шокирате другите без причина. Това евентуално е обвързвано с обстоятелството, че кубизмът е бил зов против по-традиционните придвижвания като реализма и импресионизма, защото се опитвал да пренебрегне всеки фиктивен метод на изобразяване, а вместо това да вижда нещата от доста разнообразни ъгли.

abstract art

Абстрактен

Всеки фен на нереалното изкуство би трябвало да си зададе въпроса какво е това, което в действителност харесва в този съответен жанр. Защото тези, които харесват нереалното изкуство, имат склонността да вадят причини от нищото единствено поради разногласието. Те обаче са доста открити, екстровертни и извънредно изобретателни хора.

Statue Of Liberty by William Armstrong for Studio 54

Поп арт

Поп изкуството произлиза от удоволствията, които хората получават от малкия екран, списанията и други форми на медиите. Ако обичате поп-арта, тогава е по-вероятно да сте жив и екстровертен вид човек, който е оптимист за бъдещето. Вие елементарно се влюбвате и обичате заниманието, нормално сте душата на компанията.

Общи черти и желания към изкуството

Има по-общи изследвания за желанията в стиловете на изкуството, които акцентират разликите сред половете и възрастта сред остарели и млади.

В едно проучване са тествани представителното изкуство (импресионизмът) и по-малко представителното изкуство (абстрактен експресионизъм и кубизъм). Резултатите демонстрират, че тези, които избират представителното изкуство, са доста по-приятни и съзнателни, само че по-малко отворени към нови прекарвания, в сравнение с тези, които избират по-абстрактните творби.

Полът, както и възрастта, наподобява играят значима роля при определянето на резултатите.

Като цяло, кубистите и ренесансовите изкуства бяха желани от мъжете, до момента в който импресионистите и обичайните японски картини бяха желани от дамите. По-възрастните правят оценка импресионизма и японското изкуство, до момента в който младежите избират по-модерните форми на нереално и кубистко изкуство.

Казват, че една картина коства повече от хиляда думи, а тя може да разкрие толкоз доста за самите нас.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР