Какви са вероятностите да се заразим с COVID-19 вкъщи, в

...
Какви са вероятностите да се заразим с COVID-19 вкъщи, в
Коментари Харесай

Как да се предпазим от заразяване с COVID-19 при събирания, в бара или в училище?

Какви са вероятностите да се заразим с COVID-19 у дома, в бара, в учебно заведение или в офиса? На този въпрос прави опит да отговори изданието в собствен материал, отдаден на.
Рискът от заразяване е най-голям в закритите пространства, само че може да бъде понижен посредством използване на всички налични ограничения за битка с инфекцията. Коронавирусът се популяризира във въздуха - изключително в закрити пространства. Въпреки че не е толкоз инфектиран, колкото морбили, в този момент учените намерено признават ролята, която играе предаването на аерозоли - дребни заразни частици, издишани от инфектиран човек, които остават суспендирани във въздуха на вътрешната среда. Как работи предаването? И, което е по-важно, по какъв начин можем да го спрем?
Понастоящем здравните управляващи разпознават три метода на предаване на: дребните капчици, които се отделят при говорене или кашляне и могат да попаднат в очите, устата или носа на хора, стоящи наблизо; нечисти повърхности; предаване посредством аерозоли - вдишването на невидими инфекциозни частици, издишани от инфектиран човек, които, откакто изоставен устата, се задържат във въздуха, сходно на пушек. Без вентилация аерозолите остават в атмосферата на пространството и с течение на времето стават все по-плътни.
 Неволята пристигна поради ковид - жители се самоорганизират, с цел да си оказват помощ Неволята пристигна поради ковид - жители се самоорганизират, с цел да си оказват помощ
Дали има чувство, че страната изпуска обстановката с COVID-19? Всеки може да реши самичък за себе си, защото това е " чувство " - не че н...

В началото на пандемията се смяташе, че огромните капчици, които изхвърляме, когато кашляме или кихаме, са главното средство за предаване. Но в този момент знаем, че виковете и пеенето в закрити или неприятно проветриви пространства за нескончаем интервал от време също усилват риска от заразяване. Това е по този начин, тъй като говоренето на всеослушание освобождава 50 пъти повече натоварени с вируси частици, в сравнение с когато въобще не приказваме. Тези аерозоли, в случай че не се дифузират посредством вентилация, стават все по-концентрирани, което. Учените са посочили, че тези частици, които също отделяме в атмосферата, когато просто дишаме и които могат да се изхвърлят и при погрешно носене на маска, могат да заразят хората, които прекарват повече от няколко минути в радиус от пет метра от инфектиран човек, според от продължителността на времето и естеството на взаимоотношението.

Вкъщи . Шестима души се събират в частен дом, като един от тях е инфектиран. Около 31% от огнищата на ковид, регистрирани в Испания да вземем за пример, са породени от този тип събиране, основно сред семейство и другари. Независимо от това дали се съблюдават безвредни дистанции, в случай че шестимата прекарват четири часа дружно в развълнуван диалог, без да носят маска в стая без вентилация, петима ще се заразят, демонстрират математическите модели. Ако се носят маски, четирима души са изложени на риск от зараза, защото единствено маските няма да предотвратят заразяването, в случай че експозицията е продължителна. Рискът обаче от зараза спада до под един инфектиран, когато групата употребява маски за лице, редуцира на половина дължината на общуването като време и проветрява употребяваното пространство.
 Гърция увеличи до 4-та степен равнището на риск в три региона Гърция увеличи до 4-та степен равнището на риск в три региона
Във връзка с усложнената епидемиологична конюнктура поради ковид Гърция увеличи до равнище 4 (червено), а точно „ нараснал риск...

В учебно заведение . Най-рисковият сюжет е класна стая без вентилация, а учителят - пациент 0 - като инфектиран човек. Ако два часа деца прекарат в класната стая със инфектиран преподавател, без да се вземат ограничения за противопоставяне на броя на аерозолите, съществува риск до 12 възпитаници да се заразят. Ако всички носят маска, броят на инфектираните спада до пет. При същински огнища е маркирано, че всеки от учениците може да се болести, без значение от близостта му до учителя, защото аерозолите се разпределят случайно в непроветряваната стая. Ако помещението се проветри по време на урок или има опция въздухът да се освежи напълно, то рискът от заразяване спада фрапантно.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР