Какви са съставките на едно вкусно ястие. Известната на цяла

...
Какви са съставките на едно вкусно ястие. Известната на цяла
Коментари Харесай

Кое ястие прилича на политиката: Баба Дешка от с. Горно Драглище с урок по готвене на балотажа

Какви са съставките на едно вкусно ядене. Известната на цяла България баба Дешка дава отговор на този въпрос.

Вечно засмяната майсторка на вкусотии баба Дешка от риалити формата „ Фермата “ посрещна екипа на bTVв деня на балотажите на доста места в страната, с цел да ни опише кои са значимите съставки за вкусно ядене и кое ядене асоциира с политиката.

„ Сега е сезонът на пърженото, най-хубавото нещо, което се вика „ Знобката “. „ Знобка “ знаеш ли какво е? От равнищата, я гледай какви са разнообразни, като политиката са разнообразни. И чьопави като политиците “, споделя кулинарката.

Баба Дешка разкрива рецептата си без терзание и споделя, че търпението е основна съставна част, както в готвенето, по този начин и в живота.

Кулинарката от Горно Драглище споделя, че не обича да приказва за политика, само че има едно предпочитание, обвързвано с нея – да посети Народното събрание.

Питаме я, в случай че би трябвало да даде кулинарно определение на политиката у нас, какво ядене би било най-подходящо.

„ Миш-маш. Вие, в града му викате миш-маш, ние, пържено. Пържиш го, пържиш го, може да го изгориш, може и да не го изгориш. Миш-машът е същото, бъркаш и не знаеш какво ще ти се получи “, споделя Дешка.

Докато се готви „ Знобката “ и обсъждаме политиците, баба Дешка изпича и един самун с мерудии от нейната градина, тъй като без самун на масата не се сяда./bTV

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР