Какви са амбициите и плановете на Столична община за 2019

...
Какви са амбициите и плановете на Столична община за 2019
Коментари Харесай

Фандъкова: 20 000 домакинства ще могат да сменят старите печки с по-екологични

Какви са упоритостите и проектите на Столична община за 2019 година, до каква степен ще стигнат огромните поправки и ще се реши ли най-сетне казусът със замърсяването на въздуха - посетител по тези тематики в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия с Георги Любенов беше кметът на София Йорданка Фандъкова.

В началото на диалога градоначалникът пожела триумф на Пловдив, който от през днешния ден публично става европейска столица на културата за 2019 година

По мотив тежките метеорологични условия и снеговалежите в София, Фандъкова изясни, че почистването на града е денонощна задача, като на този стадий няма проблеми с придвижването. Следим с джипиес почистването в действително време, сътрудниците и спешните дирекции са непрестанно на терен, добави кметът.

Решаването на казуса със замърсяването на въздуха в София несъмнено е измежду главните цели, безапелационна беше Фандъкова.

Полагаме оптимални старания въздухът в София да става все по-чист. Проблемът с фините прахови частици остава в избрани дни, замърсяването е съществено.

Никоя институция обаче не може да се оправи сама с този проблем, би трябвало да се включат всички, както и самите жители, прикани кметът.

Подобрихме публичния превоз, с цел да имат хората опция с нови рейсове, трамваи, метро. Настоявам да бъде инкриминирано горенето на боклуци - това е неразрешено и в този момент, нормите обаче са административни и не водят до нужния резултат, сподели Фандъкова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР