Какви промени трябва да се направят в менюто, за да

...
Какви промени трябва да се направят в менюто, за да
Коментари Харесай

Диетолог дава полезни съвети как да потиснем глада

Какви промени би трябвало да се създадат в менюто, с цел да останем сити след хранене и да не пълнеем поради преяждане, описа в изявление за радио Sputnik Маргарита Арзуманян, претендент на медицинските науки, диетолог и гастроентеролог, представена от БГНЕС.

Чувството на апетит не всеки път значи, че човек се нуждае от хранителни субстанции, защото то може да бъде освен физиологично, само че и прочувствено, отбелязва лекарят.

" Ако човек изпитва физиологичен апетит, има избрани признаци като къркорене в стомаха. В случай на прочувствен апетит човек може да желае да яде, даже да е утолен ", прецизира Арзуманян.

" Ако се появят присъщите признаци на физиологичен апетит, е належащо да се яде ", акцентира тя. Обикновено те се появяват два часа и половина до три часа след последното хранене. За да не се наруши възприятието на апетит скоро след идващото хранене и да не се стигне до преяждане, е належащо да се съблюдава хранителен режим, поучава диетологът.

" Основното е да си набавите вярното съответствие сред протеини, здравословни мазнини и фибри, с цел да останете сити за дълго време. Например ядките са добър източник на насищане, защото съдържат растителни протеини, фибри и здравословни мазнини. Зеленчуците , съдържащи по едно и също време фибри и вода, да вземем за пример краставици, маруля, зеле, домати и авокадо също улесняват засищането. Не би трябвало да изключвате животинските протеини от диетата си. Яйцата ви разрешават да останете задоволително дълго време сити ", споделя Арзуманян.

Как да се оправим с желанието за сладко по време на диета?

Някои храни, в противен случай, усилват апетита и след потреблението им може да огладнеете по-рано, предизвестява диетологът.

" Необходимо е да се изключат продуктите, които подтикват апетита – с илни подправки, солети, кисели краставички, сладкиши, шоколад, консерви и бързи храни ", сподели Маргарита Арзуманян пред радио Sputnik.

Според нея от време на време, когато се почувстваме гладни си коства просто да пием вода, защото е елементарно да се обърка жаждата с готовност за ястие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР