Каква е цената на истината? Съществува ли изобщо такава? Отговорите

...
Каква е цената на истината? Съществува ли изобщо такава? Отговорите
Коментари Харесай

Как една полицайка разкри педофилските престъпления на американски военен подизпълнител в Босна

Каква е цената на истината? Съществува ли въобще такава? Отговорите по тематиката в действителност са доста и най-вероятно ще стигнем до заключението, че колкото и скъпа да е, от време на време хората не са подготвени за нея. В предишното и сегашното ще открием редица философи, които настояват, че с изключение на освобождаваща, тя може да е загрозяваща и постоянно разкрива болното лице на индивида. Въпреки това, истината е всичко, към което би трябвало да се стремим, без значение какви рани ще отвори. Катрин Болковац е уверена в това и като служител на реда от Линкълн, Небраска е повече от щастлива, когато получава предложение за работа в ОН като интернационален полицейски офицер, който би трябвало да следи за спазването на законите по света.

След близо четири години от войната в Босна, управляващите стартират да търсят помощ за нормализирането и стабилизирането на района. ОН подава ръка на този зов за помощ и бързо изпраща редица качествени фрагменти от страните-членки, с цел да форсира бързото възобновяване. В началото това предопределение е повече от прелестно, до момента в който не се оказва, че даже и най-хубавите хора са способни да се извратят в една разтърсена страна. Компанията DynCorp е изпратена като миротворец и дава своята цялостна отбрана на жителите и самите служители на реда.

Командированите идват с една единствена цел – да оказват помощ и да разрешат по-бързото стабилизиране. Необходимо е време и работа, само че най-сетне би трябвало да се стигне до избран триумф, до момента в който Катрин не разкрива, че новите миротворци са и новите мъчители на страната. Компанията DynCorp освен не въздейства позитивно, а оказва помощ за дърпането на Босна към дъното, изпратена е за отбрана, а вместо това усвоява всички най-долни човешки практики. Катрин стартира да прави най-различни следствия, с цел да може нейното наличие да бъде потребно, до момента в който не открива, че наемниците освен не оказват помощ, а провеждат един циничен педофилски кръг и редом вземат участие в новооснован канал за трафик на деца за най-различни полови услуги.

 Kathryn Bolkovac Employment Tribunal

Шокът е бил огромен, само че още по-страшното е, че хората, които се възползват от услугите на малолетни девойки, са точно шефовете на компанията, а огромното прикритие е предоставено от авторитетни персони в ОН. В идващите редове ще се срещнем с една от най-свирепите борби сред елементарния човек и една от най-големите международни организации, съществуващи и до този миг. За всички нерви и премеждия, Катрин ще бъде номинирана за Нобелова премия и даже ще се радва на филм с името „ The Whistleblower “. Това надали носи особена наслада или благополучие, даже не е разтуха за разкритията, а единствено един призрачен сън, чийто край е много надалеч.

Как стартира всичко? Малко след раздялата със своя брачен партньор, Болковац приема работата на DynCorp. Позицията носи по-високо възнаграждение от актуалното работно място в полицейското ръководство и това би разрешило да работи покрай децата си, тъй като губи правото да ги вижда след развода. Благодарение на по-високите доходи ще има опция да наеме втори юрист, да апелира решението на съда и да даде по-висока прехрана. Новата работна позиция ѝ се коства извънредно привлекателна и има за какво. През 1999 година е засипана с следствия за домашно принуждение, изнасилвания и още доста закононарушения в град Зеница в Босна и Херциговина.

Войната е урудлива и оставя своите белези години наред, само че Катрин се надявала, че откакто нейната част си тръгне, Босна може да бъде по-добро място за живеене. Надеждата завършва с бягството на едно младо момиче от бардак. Не е ясно по какъв начин жертвата е разкрила офиса на Болковац, само че с нейното идване всичко се трансформира – този път вечно. Девойката говорила малко британски и постоянно повтаряла една единствена дума – „ Флорида “.

Единственото, за което Катрин можела да се сети, е локален бар със същото име, като знаела доста добре, че е желано за отдих от всички интернационалните сътрудници и филантропични служащи, в това число и нейните лични сътрудници. Това привлякло вниманието ѝ и скоро се озовала в същия бар, с цел да открие една много грозна истина. Почти всички представители на интернационалната организация се занимавали с едно и също – купували малолетни девойки и ги превръщали в секс робини.

Те били не само клиенти, скоро почнали да поддържат услугата и за други, а откакто заплащали с долари, никой не можел да се бори с тях – това е валутата на злото с голяма покупателна стойност.  Катрин знаела само, че всички клиенти били чужденци, тъй като локалните не можели  да си разрешат услугите на свежата плът, в противоположен случай е несъмнено, че и те самите нямаше да стоят безучастни.

Инвестицията в тази разработка се оказва в действителност скъпа – заведения за хранене, хотели, клубове и доста други секрети здания са се трансформирали в град на прегрешението, позволявайки на клиентите да открият повече развлечение, в сравнение с в античните Содом и Гомор. За някои от по-заможните посетители на страната се организирали даже планински оргии в дребни хижи. Точно тук излиза наяве за какво Катрин е била изпратена от малко градче в Съединени американски щати в Босна – никой не очаквал, че ще се напъва да търси истината, въпреки всичко с огромна заплата и минимални условия, тя трябвало просто да мълчи и да си губи времето няколко години, преди да има финансовата самостоятелност.

 Tournage De Bosna Realise Par Bernard-Henri Levy

Понякога откриваме, че най-силните хора, сложени на върха, за  да показват висши човешките качества, са на практика най-черните и злокобни същества, които може да срещнете. В тази история един елементарен човек приема своята задача като предопределение и се стреми да изкорени практиките на новите мъчители. В един от бардаците, на които попада по сигнал, не открива нищо  друго, с изключение на под залян с употребявани презервативи и седем млади и ужасени дами,  които не знаят какво тъкмо да кажат и споделят. Всички жертви в градчето продължавали да споделят едно и също – техните насилници и клиенти били  американци, които не се задоволявали единствено с дами, а постоянно посягали и на деца, някои на възраст под 12 години.

Колкото повече Болковац се интересувала, толкоз по-висока опозиция срещала. Най-накрая разкрила, че един от нейните сътрудници е закупил робиня, която криел вкъщи си, с цел да може по-късно да я вземе с него в Съединени американски щати и да се оженят. Проблемът в тази унищожена страна е, че всеки един случай, с който се захващала, водил до едни и същи хора, а още по-лошото е, че просто няма сили да проверява сама всички недоволства. Не може да открие място, където да защищити всички  жертви или да ги скрие. Ако някое момиче се оплаче, нормално влиза в пандиза или е депортирана в друга зона. Двата разновидността още веднъж водят до проституция и изнасилвания, тъй като другите зони имат контакти и знаят по какъв начин да постъпят с провинилите се.

При опитите на Катрин да приказва с някой от началството или да потърси външна интервенция, резултатите удрят на камък, никой не ѝ обръща внимание или декларира, че ще прегледа случая в бъдеще, по всяко време това. Тя не се отказва да разрушава бардаци и постоянно да удря на камък. Съпротивата е голяма и още щом тръгне на задача, робините сменят местоположението си единствено няколко часа по-рано. След като нищо не се случва, записва показанията, слага съществено количество фотоси от бардаците, разказва с огромни детайлности какво се случва в повереният град и показва подозрения, че най-вероятно тази процедура продължава в цяла Босна, като слага адресите на 50 души от ОН, DynCorp, полицията и даже основният секретар на OН Жак Пол Клейн, като същият е виновен за миротворната задача.

 Tournage De Bosna Realise Par Bernard-Henri Levy

Съобщението е изпратено с тематика „ Не четете това, в случай че имате слаб корем или болна съвест “. В холивудските филми се чака положителното да победи, да има правдивост и да се срещнем с наказванията след осъществените закононарушения, само че не бързайте със заключенията – това не е филм. След стартирането на тази вест, Болковац е намалена и изпратена да работи зад бюро. Всички файлове, или най-малко такава е формалната версия, върху които е работила и потвърждават истината, са конфискувани. Мнозина обаче не знаят, че дамата към този момент се е застраховала и разполага с копия. Единственото умозаключение, което агентката може да направи е, че тази процедура е известна освен на ОН, само че и на всички, които се занимават, подложен е един голям чадър за хвърлянето на мрак върху протичащото се.

Преди да успее да откри съответни ограничения, с които да продължи своята работа, ненадейно е уволнена. Катрин получава билет обратно за Съединени американски щати, само че откакто няма никакви връзки със своя шеф, тя взима и данните, които е съумяла да събере, като този път има голямо предпочитание освен да накаже своите началници, само че и да покаже на какво е способна една елементарна жена, която явно е била наета, с цел да затваря необятно своите очи. В този миг има доста врагове, само че измежду тях открива и един човек, който освен има вяра на нейните истории, само че е подготвен да  се бори до край с това безумство. Маделин Рийс е водеща мощ в ОН и един от гарантите за изчистването на половите разделения.

След като Болковац доближава безвредната линия на Холандия, нейната другарка се среща и към този момент има проект по какъв начин да създадат един доста хубав и ударен скандал против всичко записано и показано. Рийс има рецепта за една съвършена стихия, сервирана на официалите на ОН, само че и да приказва за  американската корупция, за изродите, които се крият от другата страна на миротворната компания DynCorp. Юристката желае да разкрие как група наемници употребяват законите на Англия, с цел да трансфорат една кретаща страна в най-големия незаконен бардак на Балканите. В компанията на трите дами идва и Карън Бейли – юрист от Бирмингам, който ще приготви обвиняването против DynCorp.

Стартът е даден през далечната 2001 година и след една година арбитражен съд ще гласоподава в интерес на Катрин. По това време излиза наяве, че DynCorp са подготвени да апелират и да се борят с всички сили против полицайката и нейните разкрития. Вече са наели най-хубавите юристи, когато схващат, че няма да имат време за юридически войни, вместо това одобряват на драго сърце новото предопределение от САЩ и заминат за Ирак, където ще оказват помощ на локалната полиция за борбата с терора. Ако си спомняте историята преди 15 години  се появиха фотоси, в които забелязахме по какъв начин американски  бойци се гаврят със пандизчии, насъскват кучета, още веднъж продават робини и повтарят Босненската приказка.

 Bosnia's Female Victims of Rape

Проказата се е преместила от една точка на света към друга, отравяйки всички шансове за някакъв мир. Преди да заминат, DynCorp вземат решение да заплатят сумата от 153 000 $ на Болковац и с това се надяват, че ще реализиран някакво съгласие. Уволняват седем служителя показно и имат вяра, че са взели поука. Макар и самата компания да е знаела какъв брой доста са забърканите, тя просто нямала време за губена – Ирак е апетитна финансова хапка и идва с положителни дотации. Нито един от уволнените след това не е даден на съд.

През 2007 година в отговор на многочислените запитвания и упованието, че би трябвало да има някаква форма на правдивост, ОН основава по този начин наречения Дисциплиниращ отдел. По това време Катрин към този момент е схванала, че всичко е прахуляк в очите, Ирак е станал задоволително прочут, а дамата има информация за същата процедура. Събитята се повтарят и през 2011 година след земетресенията в Хаити. След осъществените изнасилвания и закононарушения там, хората се подвигат на всеобщ митинг, който няма да видите във вечерните вести. Главният секретар на ОН ще замине в Либия и познайте какво се случва – същите кавги със същия магнитуд. Катрин написа книга, в която не икономисва никакви детайлности, а по нея ще се направи и филм, който би трябвало да притегли малко повече внимание.

Доброжелатели пускат забавна информация, че ОН даже са имали желания не просто да понижат въздействието на кино лентата, само че даже и да го спрат от лъчение. В идващите години излиза наяве, че съвсем на всички места, където DynCorp се появят, жителите бързо се дистанцират. В Ирак  компанията прибира крупни суми и не помни главните отговорности. В Ирак има задача, която изисква обучаването на полицейски единици и отряди.

 Deutsches Ifor-Kontingent auf Erkundungsfahrt in Bosnien

Похарчен е милиард за задачата, само че качеството е плачевно. От предоставената сума от 1.3 милиарда $, DynCorp се глоби да върне 7.7 милиона $, освен това във време, в което строят олимпийски басейн за силите на реда – същият в никакъв случай не е бил одобряван от Съединени американски щати. Интересен факт е, че DynCorp стана част от компанията Amentum – подизпълнител на разнообразни държавни поръчки и военни акции по целия свят. С история от 116 години има единствено един въпрос в цялата картинка – по кое време ще има санкции за свободията, която се случва и откакто е явно, че сега някогашният личен състав с ново лого се намира на територията на 35 страни?

Що се отнася до Катрин, тя по този начин и не вижда някаква правдивост, само че постоянно дава един и същи отговор на всички, които я питат за какво го е направила:

„ Не се опитвайте да измененията света, не се опасявайте да говорите, просто знайте, че няма да е елементарно, това не е елементарен път, по който ще вървите. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР