Каква е съвременната жена 45+? Тя е енергична, красива и

...
Каква е съвременната жена 45+? Тя е енергична, красива и
Коментари Харесай

Хармоничната жена 45+: Прости правила за здраве и красота

Каква е актуалната жена 45+? Тя е енергична, красива и млада. Усеща тялото си, грижи се за здравето си, осъзнава менопаузата и елементарно се оправя с нейните признаците, които могат да се появят на тази възраст. Някои дами обаче се опасяват от този интервал в живота си и не знаят по какъв начин да го посрещнат с усмивка. Ето за какво ви предлагаме няколко елементарни съвета, с цел да живеете интензивно и хармонично със себе си по време на менопаузата.

Обърнете внимание на това по какъв начин се чувствате

Да, да, точно това просто и подходящо предписание на всяка възраст е преди всичко в листата, тъй като след 45 години нещата, които на пръв взор наподобяват естествени, като да вземем за пример промени в настроението или утежняване на съня, не постоянно са свързани с проблеми в работата, само че може да са признаци на менопауза.

Проявата на признаците на менопаузата е обвързвана със съществени хормонални промени в женското тяло, които настъпват, когато функционалността на яйчниците спре и равнищата на естроген понижават. Това може да докара до смяна в характера и редовността на менструалния цикъл, само че не се лимитира до това.

Обърнете внимание:

Изпотяване

Ускорен пулс

Обща отмалялост

Намалена централизация

Сухота в интимната зона

Неволно изпускане на урина

Намалено либидо и дискомфорт по време на фамилиарност

Суха кожа и коса

Често дамите свързват тези прояви със обществения живот и чакат те да отминат сами. И тук би трябвало да сте въоръжени със познания, тъй като сходни климактерични прояви могат да бъдат не просто неприятни чувства, а и да доведат до по-сериозни последствия. Например честотата на сърдечно-съдови и други болести може да се усили с възрастта.

Посещавайте Вашия доктор най-малко един път годишно

Дори да нямате притеснителни признаци, би трябвало най-малко един път годишно да се подлагате на профилактичен обзор при гинеколог и мамолог. Ако отидете на доктор с недоволство, забравете за неудобството: бъдете сигурни, че по време на практиката си експертът е попаднал и се е занимавал с толкоз доста случаи, че е подготвен да чуе и най-интимните, съгласно вас, детайлности. Благодарение на тях лекарят ще може да види цялостната картина на вашето положение.

Съществува специфичен проект за обзор за дами след 45 години, който с изключение на гинекологичен обзор включва изследване, събиране на персонална и фамилна анамнеза, оценка на кръвното налягане и показателя на телесна маса, проучване на обща клинична и биохимична кръв, мамография, ултразвуково проучване на тазовите органи и други.изследвания.

Въз основа на резултатите от проучването експертът може да предпише нужното лекуване – във всеки обособен случай. Има разнообразни медикаменти, които могат да оказват помощ за ръководство на признаците на менопаузата, както хапчета, по този начин и местни.

Водете деен метод на живот

Движението е ключът към положителното въодушевление и благоденствие. Практикувайте това, което ви носи най-голямо наслаждение: танци, плуване, вървене – каквото сърце желае. Основното нещо е да сте в придвижване най-малко 1 час дневно и да се затопляте най-малко един път на час, в случай че имате заседнала работа. Интимността на тази възраст също не завършва, даже може да е по-чувствен и жив от преди.

Внимавайте за диетата си

С настъпването на менопаузата постоянно е належащо да се работи по-усилено, с цел да отслабнете. Това са последствията от преструктурирането на организма. Обмислете това, когато планирате диетата си. Ето няколко правила, които ще ви оказват помощ с това:

Контролирайте размера на порцията: пробвайте се да ядете толкоз храна, колкото побира в чаша от 250 мл.

Увеличете количеството зеленчуци: изберете зеленчуци с разнообразни цветове и консистенция (пресни, на пара, нарязани) и прибавете към всяко хранене.

Използвайте естествени масла, билки и семена вместо закупените в магазина сосове: те са богати на витамини и оказват помощ да се създадат ястията по-вкусни и здравословни.

Изберете пресни и леки храни пред бързата храна: зърнени храни, нискомаслени млечни артикули, риба, бяло месо, ядки. За благополучие в този момент е елементарно да намерите доста предписания за всеки усет. Между другото, опитвали ли сте към този момент киноа? Препоръчва се!

Просто се зарадвайте

Колко постоянно вършиме това, което обичате и какво ви кара да се усмихвате? Купете букет от ароматни цветя, изпечете специфичните бисквитки, отидете в спа центъра или просто препрочетете обичаната си книга за стотен път. Всеки от нас има собствен личен лист с дребни наслади.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР