Каква е бизнес средата в България и подходящ ли е

...
Каква е бизнес средата в България и подходящ ли е
Коментари Харесай

Шефът на БСК Радосвет Радев: Нашите предприемачи инвестират повече в чужбина

Каква е бизнес средата в България и подобаващ ли е капиталовият климат у нас за непознати вложители - с коментар по тематиката в " Още от деня " гостува Радосвет Радев, ръководител на Българска стопанска камара (БСК).

Може да се прави бизнес в България, средата работи, ние сме една отворена стопанска система с всевъзможни вложители - и български, и задгранични, безапелационен е Радев.

Той изясни, че в областта на трудовата претовареност продължава на дневен ред да е казусът с неналичието на задоволително служащи.
Радосвет Радев, ръководител на Българска стопанска камара: От 120 000 до 150 000 са незаетите работни позиции - хора няма на всички места, от сферата на осведомителните технологии, до овчари и пъдари. Няма място, където можем да кажем, че прелива от служащи.
По думите на Радев, нашата стопанска система е стопанска система на предишното - с извънредно ниска добавена стойност, с евтина работна ръка
Радосвет Радев, ръководител на Българска стопанска камара: Новите технологии постепенно и бавно ще стартират да основават новата стопанска система в България - това би трябвало да го направи бизнесът, не страната.
Председателят на БСК съобщи, че има забавно събитие по отношение на капиталовия климат - за първи път вложенията на българските бизнесмени в странство стават по огромни в сравнение с непознати бизнесмени в България. Явно бизнес средата у нас е сменена с друга - по-толерантна, по-грижовна от нашата, добави Радев.

Регулациите не могат да основат бизнес, само че могат да трансформират скоростта, с която той се развива, сподели още ръководителят на БСК.

Вижте целия диалог с Радосвет Радев във видеото.
 Новият ръководител на БСК Радосвет Радев: Бизнесът ни видя всичко за 30 години Новият ръководител на БСК Радосвет Радев: Бизнесът ни видя всичко за 30 години
Новият ръководител на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев даде първото си телевизионно изявление в ефира на предаването "Денят стартира " с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР