Както вероятно всички знаем, яденето на правилните храни в точното

...
Както вероятно всички знаем, яденето на правилните храни в точното
Коментари Харесай

5 опасни хранителни комбинации, които трябва да избягваме

Както евентуално всички знаем, яденето на верните храни в точното време е това, което поддържа здравето ни в верен проект. Въпреки това, има някои храни, които не се съчетават добре, даже и двете да са еднообразно здравословни. Важно е да имате поради, че има хранителни комбинации, които могат да бъдат нездравословни за нашето здраве, без значение какъв брой изгоди за здравето има всяка от тях. Въпреки това е целесъобразно да се консултирате с вашия диетолог, преди да извършите каквито и да било промени в диетата си.

Събрахме лист с комбинации от храни, които не вървят добре дружно и могат да причинят дискомфорт в храносмилателната ви система.

1. Бекон и яйца

Повечето хора обичат да ядат бекон и яйца за закуска, само че не са изцяло наясно с рисковете за здравето. Всичко е наред да се употребяват настрана, защото и двете са с високо наличие на протеини, само че когато се смесят дружно, това може да докара до проблеми с храносмилането. След като ядете 2 храни с високо наличие на протеини едновременно, може да отнеме известно време на тялото ви да ги усвои всичките, изключително откакто протеинът е най-труден за разграждане. Не единствено това, само че и в двете храни има доста наситени мазнини, а беконът съдържа доста натрий, изключително в случай че се яде на огромни порции. Опитайте се да замените бекона с въглехидрати като пълнозърнест изгорял самун и плодове с яйца или запазете бекона си и заменете яйцата си с авокадо и домати.

2. Кисело мляко и плодове

© ANTONI SHKRABA / pexels.com, © Jasmijn Van der Maaten / pexels.com

Плодовете са най-здравословни, когато се употребяват сами. Когато се смесят с други храни като кисело мляко, може да провокира кисело и несмилаемо чувство в стомаха ви. Ако желаете да добавите наслада към вашето кисело мляко, пробвайте да добавите канела, защото тя има доста изгоди за здравето на сърцето ви, намалява холестерола и може да облекчи гърлото ви. Може също по този начин да облекчи признаците на ИПП при дами. Ако имате проблеми с храносмилането след хранене, пробвайте да смесите четвърта чаша кисело мляко с 2 щипки джинджифил и кимион на прахуляк в 1 чаша вода.

3. Мляко и портокалов сок

© AndrewLozovyi / Depositphotos.com, © Onlyshaynestockphoto / Shutterstock.com

Пиенето на мляко и портокалов сок за закуска може да аргументи стомашно разстройство, защото портокалите имат киселини, които могат да коагулират млякото, правейки го да наподобява като сирене. Този дискомфорт може да продължи от 2 до 6 часа, според от киселинните ви равнища. Също по този начин може да докара до отичане на корема, защото млякото лишава повече време за мелене, а смесването му с цитрусови плодове като портокали може да втвърди млякото, което води до киселини.

4. Бургер с пържени картофи

Обичайната композиция, бургер с пържени картофи, в действителност не се смята за идеално хранене. Диетолозите споделят, че е доста по-здравословно да поръчате 2 бургера вместо един с пържени картофи. Може да ви накара да се чувствате сити по-дълго, тъй като приемате повече протеин, може да приемате по-малко калории и ще намалите броя на въглехидратите. Като поръчате 2 бургера, можете също по този начин да поддържате равнищата на кръвната си захар под надзор.

5. Вода и храна

© Marina Demeshko / Shutterstock.com

Въпреки че може да наподобява обикновено да имате чаша вода до храната си, може да има доста опасности за здравето, в случай че я пиете, до момента в който ядете. Първо, може да понижи количеството слюнка, което произвеждате, което е главният фактор, участващ в храносмилането. Тя се разрежда, което може да спре разграждането на храната в устата ви. Може също по този начин да докара до наддаване на тегло, да аргументи киселинност и да усили инсулина в тялото ви.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР