Както Varna24.bg съобщи, нова дирекция в Община Варна ще отговаря

...
Както Varna24.bg съобщи, нова дирекция в Община Варна ще отговаря
Коментари Харесай

Нова дирекция в Община Варна ще отговаря за екологията и чистотата

 Както Varna24.bg заяви, нова дирекция в Община Варна ще дава отговор за екологията и опазването на околната среда. Съветниците от ВрК " Структури и общинска администрация “ утвърдиха основаването на новото звено, което ще сплоти всички действия, свързани със сметосъбирането, сметоизвозването, чистотата на въздуха, опазването на водите, в това число ръководството на минералните източници.

Реформата се прави по предложение на кмета Иван Портних за по-добро ръководство на процесите, свързани с опазването на околната среда, и най-много – за реализиране на по-голям надзор. Досега тези действия се ръководеха от разнообразни звена в общинските дирекции " Управление на сигурността и надзор на публичния ред “ и " Инженерна инфраструктура и благоустрояване “, изясни пред съветниците секретарят на Община Варна Нора Момчева.

Дирекция " Екология и запазване на околната среда “ ще се състои от три отдела – " Опазване на околната среда “, " Управление на отпадъците “ и " Контрол и запазване чистотата на публичните територии “. Ако административната промяна получи утвърждението на локалния парламент, новата конструкция би трябвало да стартира да действа от 1 март 2020 година

Кадровата обезпеченост ще се обезпечи от актуалните специалисти в администрацията, а при нужда от разширение на екипа ще бъдат оповестени свободни позиции. Ръководителите на звената ще бъдат избрани посредством конкурс. Процедурите за осъществяване на състезанията ще започват незабавно след решението на Общинския съвет, разясни Нора Момчева в отговор на въпроси на общински съветници.

Членовете на комисията гласоподаваха също смяна в числеността на личния състав в Приюта за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица, през който през зимните месеци минават към 250 души. Заради нуждата от поддръжка на отопление и доставяне с топла вода целогодишно се постанова назначението на четирима огняри.

Съветниците дадоха също единодушието си да се назначи водач в Комплекса за обществени услуги за деца и младежи, сплотяващ осем центъра за настаняване от фамилен вид. Те се намират в разнообразни елементи на града и съществуването единствено на един микробус за комплекса е извънредно незадоволително. Затова Община Варна възнамерява да даде на обществената институция още едно транспортно средство, за което е належащо назначението на водач.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР