Както Varna24.bg съобщи, днес Националният институт по метеорогия и хидрология

...
Както Varna24.bg съобщи, днес Националният институт по метеорогия и хидрология
Коментари Харесай

Варненските метеоролози се включват в национален протест днес

Както Varna24.bg заяви, през днешния ден Националният институт по метеорогия и хидрология (НИМХ) излиза на митинг пред централната постройка на Българска академия на науките.

Според работещите  в института, с цел да продължат да предвиждат времето, имат потребност от 18 млн. лв. годишно, а на този стадий средствата не доближават.

Ако настояванията им не бъдат задоволени, на 9 юли Национален институт по метеорология и хидрология ще спре работа, оповестява Нова тв.

Ето какво показа през вчерашния ден за Varna24.bg шефът на Национален институт по метеорология и хидрология за Североизточна България Иван Иванов:

" Уморихме се от недофинансиране и молби към Българска академия на науките да ни бъдат отпуснати нужните 1, 190 млн.лв. След митингите, които правихме, отпуснаха дребни суми, които са извънредно незадоволителни. От април до момента нищо не се случва. Затова още веднъж излизаме на митинг и може да се стигне до прекъсване на някой действия.

Редно ли е хора с подготовка и обучение да получават минимална работна заплата, каквато е тази на 70% от техниците. Метеоролозите получават с 20 лева повече, т.е. 530 лева Дори чистачките към този момент не желаят да работят за такива пари.

Младите хора не избират да учат в тези специалности, тъй като нямат добра финансова реализация по-късно. Скоро ще пристигна ден, в който няма да има кой да предизвести за рисково естествено злополучие и няма да има кой да мери цената на преваляванията ", разяснява за медията ни Иван Иванов. 

На територията на Източна България работят 110 индивида на главен трудов контракт и още толкоз по втори трудов контракт. Само във Варна чиновниците са 35.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР