Както се и очакваше Регион 3 (този около Варна) си

...
Както се и очакваше Регион 3 (този около Варна) си
Коментари Харесай

Николай Витанов: Омикронът не започва добре периода на царстването си в България

Както се и очакваше Регион 3 (този към Варна) си смени цвета от зелен на жълт. Това е най-слабо засегнатият район. Областите в него, с изключение на Варна, са с ниско равнище на болни. Очакванията са, че този район ще остане най-дълго на Етап 2. Другите 2 района, които са в жълто - район 2 (Плевен-Велико-Търноно-Русе) и Регион 4 (около Пловдив) се чака да се движат бавно към алената зона и те. Към края на тази седмица ще са подготвени за влизане в алената зона. Но има и позитивни вести. На места пожарът стартира да прегаря. Това написа във Facebook профила си математикът проф. Николай Витанов.

Омикронът не стартира добре интервала на царстването си в България. Просто би трябвало да сме невъзмутими в идващите две седмици и половина и да се пазим Заразата е публикувана неравномерно из страната, в някои области - огромните градове и Западна България пожарът гори мощно, само че в по-малки области не е по този начин.

Базовото репродуктивно число през днешния ден е тъкмо 1.3. Разширява се обсега на болестта, само че не по този начин, че да обхване бързо цялата страна. Поне в България, Омикронът не може да подпали суперпожара.

Страната е надалеч от Етап 4 на проекта на държавното управление. Налагат се и ограничения, които ще стартират да дават резултати през идната седмица - ще видите по какъв начин броят на случаите ще опитва да продължи да пораства, само че ще почне да се спъва по пътя на растежа.

На прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост областите, които не са в най-тъмночервено понижават. Виждате за какво Регион 3 е най-добре - там болестта е публикувана по-слабо спрямо другите райони.

Картата на риска ни споделя, че рискът от продължаващо повишаване на случаите по никакъв начин не е дребен, дори е значителен.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР