Както съобщихме вчера на територията на областта се проведе специализирана

...
Както съобщихме вчера на територията на областта се проведе специализирана
Коментари Харесай

Ето какви са резултатите от вчерашната спецакция в Пазарджик

Както съобщихме през вчерашния ден на територията на региона се организира профилирана полицейска интервенция. Тя бе разпоредена от Главния секретар на Министерство на вътрешните работи и касае противопоставяне на престъпността във всичките и аспекти, пътната сигурност и несъмнено предварителна защита на правонарушенията.

В акцията взеха присъединяване чиновници от секторите „ Противодействие на икономическата престъпност “ и „ Противодействие на престъпната престъпност “, бранш „ Пътна полиция “, районните ръководства в Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Велинград и Септември. Действията на органите на реда бяха подкрепени от спомагателни екипи на Зоналното жандармерийско ръководство в Пловдив, както и представители на Национална агенция за приходите, Областна дирекция „ Безопасност на храните “, пожарната, Областна ревизия по труда.

Служителите са направили инспекции на 1967 лица и 1420 автомобила, инспектирани са 17 питейни и увеселителни заведения, 35 търговски обекти и 13 заложни къщи. По закона за Министерство на вътрешните работи за период до 24 часа са арестувани общо 11 лица, като по отношение на инспекциите са формирани 16 досъдебни производства за открити закононарушения, формирани са 104 акта от органите на полицията, а от представители на другите държавни органа са формирани 35 акта и констативни протоколи.

По присъщи случаи:

- две нелегално притежавани ловни двуцевни пушки са открити от чиновници на РУ-Велинград и сектора в Сърница в местността „ Чехльово “, в землището на Сърница

- при инспекция в парцел в гр.Костандово екипи на РУ-Велинград и сектора в Ракитово са установили, че 39.031-годишен отглежда 15 растения с марихуана, всяко с височина сред 0.5 и 1.5 метра.

- по време на ревизия на градеж в пазарджишкия квартал „ Изток “ служители на реда и трудови инспектори са установили, че на обекта работят четирима турски жители без трудови контракти. Освен това те са влезнали на територията на страната ни с туристически визи и позволеният престой у нас към този момент е изминал. Спрямо тях е взето административно отношение от чиновници на група „ Миграция “ при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик.

- по време на полицейската интервенция в региона на Автомагистрала „ Тракия, в платното по посока за гр. София екипи на бранш „ Пътна полиция “ и ЗЖУ-Пловдив са спрели лек автомобил „ БМВ “. Установено е, че 25-годишен мъж от гр. Средец превозвал четирима непознати жители без документи за идентичност. При инспекцията се оказало, че те обитават нелегално на територията на страната ни и са жители на Мароко. Шофьорът е арестуван в ареста, а возилото е конфискувано.

- открити са закононарушения свързани с ръководство на МПС под въздействието на опиати, на нерегистрирани МПС без табели или дерегистрирани такива.    
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР