Както припомня Bloomberg, предложението за Босна и Херцеговина направи през

...
Както припомня Bloomberg, предложението за Босна и Херцеговина направи през
Коментари Харесай

Трета държава за годината може да получи статут на кандидат-член за EС

Както напомня Bloomberg, предлагането за Босна и Херцеговина направи през юни министър-председателят на Словения Роберт Голоб. Той акцентира през вчерашния ден пред кореспонденти, че страната е постигнала " огромен прогрес " и предвижда, че решението за кандидатския ѝ статут може да бъде взето идната седмица в Брюксел.

Босна и Херцеговина кандидатства за присъединение към Европейски Съюз през 2016 година Тогава Брюксел предизвести, че не трябва да се чака банкет през идващите години, писа Deutsche Welle. Сараево дълго време не аплайваше заради непрекъснатите междуетнически и междурелигиозни разногласия сред политиците, които съставляват другите етноси в страната - хървати, сърби и босненци.

Така че, политическите разногласия попречиха осъществяването на основни стопански и обществени промени, нужни за присъединението към Европейски Съюз. Политиката на Босна и Херцеговина се основава на Дейтънското съглашение от 1995 година, което постави завършек на войната в Югославия. Според него за всяко значимо решение е належащо единодушието на представителите и на трите етнически групи в страната.

В края на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР