Както плодовите, така и зеленчуковите сокове са ценен извор на

...
Както плодовите, така и зеленчуковите сокове са ценен извор на
Коментари Харесай

Лечебната сила на зеленчуковите сокове

Както плодовите, по този начин и зеленчуковите сокове са скъп извор на здраве и дългоденствие. Независимо от режима на хранене със сурови или модифицирани храни, приемането на огромно количество растителни сокове е повече от належащо. Разберете защо са потребни соковете от зеле, домати и спанак.

Сок от зеле. Тази напитка е доста потребна при лечение на язва на стомаха и дванадесетопръстника. При доста хора болките минават бързо и язвите зарастват. Противоязвеното си деяние зелевият сок дължи на огромните количества метилметиннинсулфон. Той се съдържа още и в млякото.

Сокът от зеле има в състава си и още не задоволително изследваният витамин U. Приема се, че лечебният резултат върху язвения развой оказват точно аминокиселините метилметионин, триптофан, както и аскорбиновата киселина, витамин А и К, калиеви соли. В това деяние се намесват и хормоните на надбъбречните жлези, на щитовидната жлеза и на други жлези.

 Сок от домати

Сок от домати. Доматеният сок е един от най-предпочитаните зеленчукови сокове. Прясно приготвеният доматен сок е с алкална реакция. Той се слави като извънредно потребен артикул. Съдържа субстанции, подпомагащи обменните процеси в организма. Много добър източник е на желязо, фосфор и калций. В доматите от алените сортове има обилни количества каротин. Добрата вест е, че скъпата субстанция не се унищожава и при варене. Доматеният сок съдържа и високи равнища на витамин С.

Доматите и доматеният сок имат доста добър лековит резултат при бъбречни заболявания и хипертония. Дневно може да се приема 700-800 мл сок, който се получава от 1.5 до 2 кг. пресни домати.

 Спанак

Сок от спанак. Екстрактът от листния зарзават нормално се приема в композиция със сок от моркови, целина и магданоз. Витаминозният букет има мощно изразени лечебни и хранителни качества.

Спанакът има благотворно деяние върху цялата храносмилателна система, най-много върху дебелото черво. Специалисти са на мнение, че всекидневната приложимост на до 500 мл сок може да отстрани констипация, да излекува тежки положения на стомашно-чревния тракт единствено за няколко дни или седмици. Освен това спаначеният сок е потребен и за зъбите и венците.

Спанакът, морковите и алените пиперки са зеленчуците, които съдържат в най-голямо количество витамин С и Е. Някои проучвания сочат, че тези субстанции са извънредно нужни за безпроблемното изхабяване на плода, защото дефицитът им е обвързван със спонтанни аборти и полова уязвимост както при мъжете, по този начин и при дамите. Липсата на банкет на тези зеленчуци предизвикват и нарушавания в метаболичните процеси.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР