Както още през есента, беше ясно, че колекция haute couture

...
Както още през есента, беше ясно, че колекция haute couture
Коментари Харесай

Нов дизайнер, нова колекция висша мода от Jean Paul Gaultier

Както още през есента, беше ясно, че сбирка haute couture на Jean Paul Gaultier ще бъде основана от изобретателния шеф на Y/Project – Глен Мартенс. 15 години откакто е карал стаж в стилната къща, той се завърна в ателиетата й, с цел да направи своя дебют във висшата мода. И единствено по какъв начин го направи този дебют! Ще се уверите с фрагментите, които ви демонстрираме през днешния ден.

Сред приказните и ефирни тоалети, които като че ли са като втора кожа на моделите, се откроява неговата интерпретация на моряшката блуза (запазена марка за ) под формата на рокля, върху която ръчно са избродирани 3D фигури на коралови листа. Виждаме и разнообразни други вариации на райето и една изключителна въздушност на кройките. Мартенс сигурно ни подарява едно красиво бягство от действителността, само че без да ни отдалечава изцяло от нея.

„ Правя това единствено за един сезон, тъй че не е като да си представям напълно ново бъдеще за стилната къща. Това е изцяло друго нещо ", споделя Мартенс пред Vogue. „ Това е празник на Готие. Исках да запазя дамата, която Жан Пол сътвори в предишното – чистата й хубост на богиня, формите, цялата тази драматичност, която той обича. “ В същото време го надгражда и пресъздава емблематичните модели по собствен личен метод. Така уважава наследството на стилната къща, показвайки най-хубавото от себе си. Самият Мартенс разкрива, че Жан Пол е видял сбирката за първи път на самото ревю.

След Читосе Абе от Sacai Глен Мартенс е вторият дизайнер, който получава опцията да интерпретира стилните кодове на Jean Paul Gaultier. След като при започване на 2020-а година именитият дизайнер се отдръпна зрелищно от света на модата, в този момент той ще дава късмет на млади дизайнери да разкриват капацитета си. Нещо, което точно дава най-пълноценно като опция. Така че с неспокойствие чакаме идващото име и идната сбирка, тъй като тази в действителност ни остави без мирис.

Вижте и самото шоу от Париж:



Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР