„Както обещах вчера, проведох разговори с представители на другите парламентарни

...
„Както обещах вчера, проведох разговори с представители на другите парламентарни
Коментари Харесай

БСП осигури силна подкрепа в защита на българските земеделски земи

„ Както дадох обещание през вчерашния ден, организирах диалози с представители на другите парламентарни партии по тематиката за свободната продажба на земеделска земя и готвените промени в законопроекта от държавното управление. Поставих въпроса за надмогване на партийните ни разлики и да потърсим обединяване по тематика, която считам, че е от народен интерес. С изключение на Движение за права и свободи, с останалите парламентарни групи се обединихме към няколко решения ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред медиите в Народното събрание.

На първо място тя предлага поправката в законопроекта да не се внася в този момент и да не се приема незабавно, а в границите на два месеца, да се ангажират и българските евродепутати от всички политически сили и да желаяме в Европейска комисия диалози, да представим причините си и да желаяме вероятните законови ограничавания на свободната продажба на българска земеделска земя.

На второ място Корнелия Нинова уточни обединяване към свикването на изключително съвещание на земеделската комисия към Народното събрание, с присъединяване на министъра на земеделието, с експерти- като тематиката още веднъж ще е вероятните законови ограничавания върху свободната продажба на земеделска земя.

Корнелия Нинова съобщи, че на срещата с президента, която е поискала, ще сложи въпроса за институционално обединяване към този въпрос.

„ Нека Народното събрание, президентската институция и Министерският съвет да имаме единна позиция в отбрана на българския народен интерес " - прикани Корнелия Нинова

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР