Както FROG писа преди, Карман беше уволнена през 2020 г.,

...
Както FROG писа преди, Карман беше уволнена през 2020 г.,
Коментари Харесай

Съдът окончателно възстанови уволнената директорка на училището в с.Езерче

Както FROG писа преди, Карман беше уволнена през 2020 година, когато под команда на локалната власт на 15 септември учебното заведение осъмна единствено с един възпитаник. И по този начин в продължение на 3 дни, когато от РУО-Разград уволниха директорката, а децата още веднъж се върнаха в клас.

" Подобен напън е невиждан в практиката ми. Грозно е, котато децата се употребяват за жив щит на междуличностни спорове сред шеф и община. Образованието не е война, а всеки един проблем има решение с разговор. ", съобщи юристът на Карман Кристиан Гьошев от Адвокатска гилдия - Пловдив, който води каузи най-вече на уволнени от просветителната система.

Зюлейха Карман е управлявала учебното заведение от 2017 година. като шеф, а от 1996 година. работи там като преподавател. Жената става известна през 2018 година когато сбъдва фантазията на неин възпитаник, придвижващ се с инвалидна количка, който искаше да " полети ". Прочела за фантазията му в есе Карман съумява да уреди " полетът на фантазията му " и качва детето Илкер Сальовлу на аероплан. Тогава новината беше публикувана в съвсем всички национални медии, а директорката получи похвали от доста места.

На 13 април 2022 година, спечелилата делото директорка ще се върне на поста си в осъществяване на правосъдното определение на Върховен касационен съд, което е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР