Както без съмнение знаете, този уикенд предстои най-новото издание на

...
Както без съмнение знаете, този уикенд предстои най-новото издание на
Коментари Харесай

Отвъд Големия взрив: Софийски фестивал на науката

Както без подозрение знаете, този уикенд следва най-новото издание на Софийския фестивал на науката.

Все още не сте решили кое тъкмо събитие да посетите? Защо не пробвате Отвъд Големия гърмеж ?

Теорията за Големия гърмеж е сполучлив роман за основаването на Вселената. Но тя има доста празноти и пропуски, най-очевидната от които е неналичието на отговор на въпроса: какво тъкмо се е взривило? Този и други проблеми карат учените да търсят различни теории.  Жоао Магейжо , лекар по теоретична физика от Университета Кеймбридж и професор по физика в Импириъл колидж Лондон, Обединено кралство, хвърля светлина върху тази тъмна материя.

Проф. Могейжо е пионер в проучванията на теорията за варираща скорост на светлината и други различни модели на ранната Вселена, основани на вариращи константи. Той е създател на повече от 120 научни публикации, две научнопопулярни книги (Faster than the Speed of Light и A Brilliant Darkness), книга за псевдопътешествия и един разказ (и двете на португалски език).

На британски език с превод на български. Събитието ще се излъчи онлайн на 15 май (събота) от 13:30 до 14:30 ч онлайн единствено пред публиката в София Тех Парк.

В партньорство с Португалския културен и езиков център „ Камойш София “.

Заради епидемиологичната конюнктура могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, по този начин и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.

Цялата фестивала на фестивала можете да разгледате ТУК.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР