Както бе съобщено на живо от CNN, Сам Банкамн-Фрийд, основателят

...
Както бе съобщено на живо от CNN, Сам Банкамн-Фрийд, основателят
Коментари Харесай

FTX и Сам Банкман-Фрийд: Пътят към успеха и противоречията

Както бе обявено онлайн от CNN, Сам Банкамн-Фрийд, създателят на към този момент банкрутиралата крипто борса FTX загатна, че в началото е предвиждал да продаде компанията на Binance още през 2019 година, когато той и съоснователят му Гари Уанг я стартираха.

Това се е дължало на към този момент наситения пазар на крипто тържища и несигурността за придобиване на клиенти. Тази концепция обаче бързо беше отхвърлена, защото Binance избра да създаде своята платформа за продан вътрешно. В отговор на това Сам Банкман-Фрийд стана още по-решителен да направи нещо значително от FTX, макар първичното предизвикателство да разшири потребителската си база.

По време на показанията си Банкман-Фрийд разкри, че намира за озадачаващи “ ” на някои тържища по това време. FTX се възползва от това, издълбавайки ниша за себе си. Борсата беше изключително привлекателна за търговците с огромни размери заради по-ниските такси за търговия и усъвършенстваната система за ръководство на риска. Системата за ръководство на риска, която отговаряше за ликвидациите, вземаше поради цялата сметка на търговеца, а освен съответна договорка, когато унищожаваше позицията на клиента.

Междувременно Банкман-Фрийд продължи да твърди , че е почтен в метода, по който е управлявал FTX и Alameda Research. В отговор на въпрос на основния си юрист Марк Коен той изрично отхвърли да е измамил който и да било.

Според информацията, до момента в който е давал показанията си, той се е опитал да оспори изказванията на очевидци като Уанг, Каролин Елисън и Нишад Синг. Той твърди, че те са имали по-голяма автономия, в сравнение с са предполагали. Преди това околните му сътрудници трансферираха цялата отговорност върху него, потвърждавайки, че те просто са изпълнявали неговите наставления, защото той е имал цялостен надзор.

По-специално, Елисън упрекна Банкман-Фрийд, че я е инструктирал да взе участие в противозаконни действия, в това число потреблението на средствата на клиентите на FTX за погасяване на отговорности към кредитори и други цели.

Въпреки това младият бизнесмен посочи, че Каролин е била тази, която е направлявала Alameda Research. Той даже загатна, че когато е предложил да назначи различен съизпълнителен шеф след оставката на Сам Трабуко, тя е отказала.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР