Както бе обещано, днес Xiaomi проведе в Пекин презентацията на

...
Както бе обещано, днес Xiaomi проведе в Пекин презентацията на
Коментари Харесай

Официален анонс на смартфоните Xiaomi Mi CC9, CC9e и CC9e Meitu Edition

Както бе дадено, през днешния ден Xiaomi организира в Пекин презентацията на новата серия смарт телефони CC, основана взаимно с Meitu, адресирани най-вече към младежите.

Базовата версия Xiaomi Mi СС9 е модифициран вид на настоящия към сегашен ден флагман Mi 9. Но до момента в който Xiaomi Mi 9 се базира на системата върху чипа Snapdragon 855, новият Xiaomi Mi СС9 употребява по-малко производителната SoC Snapdragon 730.



Дисплеят на Xiaomi Mi СС9 е 6,39-инчов, AMOLED, с резолюция Full HD+ и дребен капкообразен разрез за предната камера. Екранът заема 91% от площта на предния панел, а неговата оптималната бляскавост доближава солидните 600 кандела на квадратен метър. Компанията акцентира, че в Xiaomi Mi СС9 се употребява вграден в екрана скенер за пръстови отпечатъци от седмо потомство, до момента в който в Xiaomi Mi 9 той е от пето потомство.

Основната камера е тройна с отвесна ориентировка на датчиците, сложена в горния ляв ъгъл на задния панел. Резолюцията на датчиците е 48, 8 и 2 МР. Главният 48 МР датчик е Sony IMX586 с оптика със светлосила F/1,8. Обективът на втория оптичен датчик е широкоъгълен, а третият се употребява за разбор на дълбочината на сцената. Няма оптична стабилизация на изображението.

Според Xiaomi, предната камера е най-хубавата в този клас, като нейната резолюция е 32 МР и има рекордно висока светлосила – F/1,6.



Xiaomi Mi СС9 има специфичен портретен режим, подкрепят от логаритми с детайли на изкуствен интелект. Вградена е функционалността за основаване на анимирани аватари Mimoji (аналог Apple Memoji) със 165 разнообразни видове лица, прически и аксесоари. Mimoji работи както със статични фотоси, по този начин и с клипове.

Захранването се реализира от акумулаторна батерия с потенциал 4030 mAh, поддържа се технология за бързо зареждане с мощ 18 W.

Конфигурацията на Xiaomi Mi СС9 включва още USB Type-C порт плюс общоприетоо 3,5 мм гнездо, NFC адаптер и инфрачервен излъчвател. Поддържа се технологията Game Turbo 2.0. Рамата е направена от метал, а предния и сгради панел са покрити със закаленото стъкло Gorilla Glass. Задният панел има особено покритие, осигуряващо холографски резултат при преливането на цветовете. Mi СС9 е тъничък едвам 8,67 мм и тежи 179 грама.

Устройството работи под ръководството на операционната система Android 9.0 Pie с фирмения потребителски интерфейс MIUI 10.



Вторият показан смарт телефон Mi CC9e е опростена и леко понижена версия на елементарния Mi СС9. Буквата е в името значи Essential Edition. Според производителя, Mi CC9e предлага същите благоприятни условия като Mi CC9, само че в по-компактен корпус. Смартфонът е оборудван с 6,088-инчов AMOLED екран с резолюция 1560х720 пиксела. Този модел също има вграден в екрана скенер за пръстови отпечатъци от седмо потомство и същите камери и акумулаторна батерия.

Но чипът е по-слаб – новата SoC Snapdragon 665, само че това надали ще се усеща в приложенията. Важно е да отбележим, че в Mi CC9e няма NFC модул за безконтактни разплащания. Но за сметка на това разполага с бързо 18 W жично и 10 W безжично зареждане.
1 от 2
И третият Xiaomi Mi CC9 Meitu Edition е същият Xiaomi Mi CC9, само че с увеличена до 8 GB оперативна памет и до 256 GB флаш диск. Има известни разлики и в дизайна. Цветът на устройството е бял и върху него е подложен логотипа на Meitu, което значи, че се употребяват фирмените технологии на тази компания за обработка на изображенията.
Цени
Xiaomi Mi CC9:
6 GB оперативна памет и 64 GB флаш диск – $2606/128 GB памети – $290Варианти на цветовете: White Lovers, Dark Blue и Black
Xiaomi Mi CC9e:
4/64 GB памети – $1886/64 – $2036/128 – $232Варианти на цветовете: White Lovers, Dark Blue и Black
Xiaomi Mi CC9 Meitu Custom Edition:
8 GB оперативна памет и 256 GB флаш диск – $378
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР