Какъвто и да е бил мотивът на консула ни в

...
Какъвто и да е бил мотивът на консула ни в
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Случилото се в Хага не бива да хвърли сянка върху цялата дипломатическа служба


Какъвто и да е бил претекстът на консула ни в Хага, е недопустимо и нелегално да събира по този начин за ковид. Това е нарушаване на закона, наредбата, самоволие. Това съобщи външният министър Екатерина Захариева в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

„ След като разбрахме, незабавно извършихме инспекция. Оказа се, че е взел единствено две такси. Такава услуга обаче няма. Имал е желание да се другар пари, с цел да се сложат разграничителни уреди пред консулската работа, само че е неприемливо това да се прави своеволно. Тези пари ще бъдат върнати на хората “, разясни външният министър.

Тя увери, че това не са всеобщи случаи. „ Този случай не трябва да демотивира чиновниците ни зад граница, тъй като работата им е доста тежка. Това не трябва да хвърли сянка върху цялата дипломатическа работа. Това, че са събрани две такси, не трябва да се замита. Затова и незабавно го накарахме да приключи отпуската си “, стана ясно от думите ѝ.

Консулската дирекция уточни, че се е налагало и различен път да се насочат предизвестия след нарушавания на консула ни в Хага, сподели още Захариева.

„ Още има искащите българи да се върнат в страната ни. Постоянно има искащи. Последните данни са за 666 индивида. Те са от разнообразни групи. Много малко туристи към момента има в чужбина поради пандемията. Доста страни в Азия са затворили въздушното си пространство за полети от Европа “, разяснява външният министър.

"Постоянно призовавахме хората да пътуват в краен случай ", напомни тя. Правителството и Националният действен щаб доста съответно реагираха на пандемията, добави външният министър. "Пионери сме в част от ограниченията, само че това не е съревнование. Всички сме дружно в това ".

Тя уточни, че има полет от Кипър, който ще върне наши сънародници. Те са предизвестени, че ще бъдат под доста строга карантина. Имаме основан специфичен 24-часов телефон. Първите дни бяха кошмарни. Имали сме по 1500 позвънявания на нощ. От два дни се следи противоположната наклонност – българи, които желаят да излязат зад граница. На тях няма по какъв начин да им помогнем. Не можем да ги спрем, само че би трябвало да внимават, тъй като контролът по границите е доста сериозен, няма и полети “, предизвести Екатерина Захариева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР