Какъв знак е визитата на украинският президент Володимир Зеленски в

...
Какъв знак е визитата на украинският президент Володимир Зеленски в
Коментари Харесай

Експертите: Какъв знак е визитата на украинският президент Володимир Зеленски в София?

Какъв знак е визитата на украинският президент Володимир Зеленски в София? Този въпрос разясниха в предаването „ Тази заран “ някогашният дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова и зам.-главният редактор на „ Дневник “ Петър Карабоев.

„ Няма нищо извънредно в тази обстановка. Специално визитите на Володимир Зеленски се провеждат по този метод – при цялостна конфиденциалност “, сподели Петър Карабоев.

Това научи bTV от свои източници

„ Аз също получих индикация по дипломатически канали, че Володимир Зеленски може да пристигна в България. Имаше два провалени опита за неговото идване, тъй че нека този път да се получи. Преди сформирането на 48-ото Народно заседание имаше поръчка от страна на ГЕРБ-СДС да насочат такава покана към него, само че „ тя умря по пътя си “ – депутатите отхвърлиха да я прегледат “, разяснява тематиката и Елена Поптодорова.

Вицепрезидентът на „ Атлантическия клуб “ счита, че е огромен пропуск, че това посещаване не се състоя по-рано. „ Случват се какви ли не събития. България взе участие под дърво и камък. Тук обаче не се чува нищо. Чудя се кой и за какво се опасява от това да чуе за всичко протичащо се в Украйна от първо лице “, сподели още Поптодорова.

В навечерието на визитата на Зеленски външната комисия утвърди декларация в поддръжка на участието на страната в НАТО

„ Ако украинският президент пристигна в България, това сякаш ще е по-полезно за България. Важно е естествено и за сигурността на Украйна, в случай че ние можем да помогнем с боеприпаси “, сподели от своя страна журналистът Петър Карабоев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР