Какъв ще бъдеш до голяма степен зависи до голяма степен

...
Какъв ще бъдеш до голяма степен зависи до голяма степен
Коментари Харесай

При здравословните взаимоотношения вратите и прозорците са широко отворени

Какъв ще бъдеш значително зависи значително с какви хора си заобиколен. Животът взема решение кой да се появи до теб, само че твой е изборът кой да остане, кого да допуснеш до себе си…

Казано с други думи, обграждайте се с хора, които ви вършат по-добри, и се освободете от тези, които ви дърпат надолу.

Ето по какъв начин да разберете кои са хората от втората група:

Имат време за вас, единствено когато им е скучно

Не си губете времето с някой, който желае да е с вас, единствено когато на него му е комфортно. Не е нужно да принуждавате някого да прави място за вас в живота си. Ако в действителност го е грижа, самичък ще го направи.

Да бъдеш по отношение на човек, който те подценява, не е честност, а нелепост. Никога не се молете за нечие внимание. Помнете какъв брой струвате и в случай че би трябвало, си тръгнете.

Използват това, което сте им споделили против вас

Някои хора просто не могат да одобряват, че към този момент сте други – че сте правили неточности, научили сте уроците си и сте траяли напред, оставяйки предишното зад тила си.

Тези хора не могат да одобряват, че вие израствате и вървите напред и употребяват вашето минало, с цел да ви пернат назад. Не се примирявайте с такова отношение. Просто го отминете и продължете нататък.

Да се държиш за предишното, което не можеш да промениш, е загуба на сила и по никакъв метод не ти оказва помощ да създадеш едно по-добро настояще.

Ако някой непрекъснато ви съди за предишното ви и го размахва обвинително против вас, тръгнете си от този човек. Връзката ви с него е нездравословна за вас.

Чувствате се като в капан

При здравословните взаимоотношения вратите и прозорците са необятно отворени. Това е свободата, при която връзката ви с даден човек процъфтява.

Знаете, че можете да си тръгнете когато и да е, само че избирате да останете, тъй като тъкмо това е мястото, където желаете да бъдете.

Но в случай че някой е затворил всички порти и прозорци в опит да ви задържи непременно, без самите вие да го желаете, време е да намерите сили да разбиете с шут вратата.

Омаловажават фантазиите и уменията ви

Ако позволявате на други хора да дефинират фантазиите ви и да правят оценка качествата ви, вие им давате властта да ви стопират.

Това, което можете да постигнете, не е функционалност на това, което другите си мислят, че можете да постигнете. Това, което можете да постигнете, зависи от това в какво решите да вложите времето и силата си.

Хората към вас ще вършат всевъзможни догатки какво е допустимо и какво не. Погледнете оттатък рестриктивните мерки на другите и осъществете контакт със своята визия за това какъв може да бъде вашият личен живот.

Животът е пътешестване с отворен край и това, което постигате, зависи от това какво очаквате да постигнете и какво вършиме, с цел да го постигнете.

Затова не се тормозете от мнението на близките. Живейте своята истина.

Лъгали са ви повече от един път

Любовта не е просто пристрастеност и романтика сред двама души. Тя е връзка сред другари, сред семейство. Ако някой ви лъже, значи не почита връзката си с вас.

Ако позволите на продължителен измамник да остане в живота ви и продължавате да му давате опция да се промени, значи имате доста общо с него – и двамата заблуждавате и не уважавате… точно вас!

Не забравяйте и следното: тези, които не ви споделят истината, а това, което желаете да чуете, го вършат, с цел да им е добре на тях, не на вас. Не се залъгвaйте с противното!

Прехвърлят негативизма си върху вас

Негативните хора нормално се държат по този начин с всички, освен с вас. Поведението им е проекция на тяхната лична действителност, на техни си вътрешни драми.

Дори да ви кажат нещо отрицателно, което, на пръв взор, визира съответно вас, имайте поради, че то в действителност няма нищо общо с вас!

Важно е да запомните това, с цел да не взимате драговолно казаното или направеното от отрицателните хора. И въпреки да не може да контролирате какво споделят или вършат, може да контролирате това дали да го вършат или споделят на вас.

Не позволявайте техните думи и дейности да се загнездят в мозъка и сърцето ви. Ако усетите, че отрицателното им въздействие стартира да ви влияе, наложително си осигурете момент уединение и дишайте надълбоко. Повтаряйте си, че нищо от това няма връзка с вас.

Когато се отдалечите от отрицателните хора, ще видите по какъв начин стартират да ви се случват положителни неща. Това не значи, че ги ненавиждате, а че просто почитате себе си.

Завиждат ви

Всъщност, когато някой ви завижда, това не демонстрира какъв брой доста ви се възхищава, а какъв брой не харесва себе си.

Ако можете, помогнете на този човек да повдигне духа си, само че внимавайте най-после вие да не се окажете потиснати. Защото от време на време на тези хора просто не може да им се помогне.

Разбитите късчета в тях би трябвало да бъдат поправени от самите тях. Щастието, въпреки всичко, е работата, която се прави вътре в самия теб.

Провокират ви да съдите и ненавиждате

Истина е това, което споделят: че идеални хора няма и че никой не стои по-долу от останалите.

Ако съдите другите съгласно цвета на кожата им, съгласно формата на тялото им, съгласно външността им, ще пропуснете какви са те в действителност.

Ще се изненадате какъв брой доста ще научите от хората, в случай че просто приемете, че доста от тях просто не се обличат и не живеят като вас.

Трябва да избягвате всеки, който ви предизвика да съдите и ненавиждате останалите.

Искат да ви трансформират

Прекарвайте време с хора, които ви виждат такива, каквито сте, а не каквито си мислят, че сте. А най-вече време прекарвайте с тези, които в действителност знаят всичко за вас и все пак ви обичат и почитат.

Ако някой желае от вас да бъдете нещо, друго от себе си, дайте заден ход. По-добре да прекратите взаимоотношения като тези, в сравнение с да се постанова да играете и да преструвате на някой различен.

Повярвайте, по-лесно е да излекувате сърцето си и да срещнете нови хора, в сравнение с по-късно да събирате парченцата на своята разрушена еднаквост.

По-лесно е да запълните празното място в живота си, където е бил някой различен, в сравнение с да запълните празното място в себе си, където в миналото сте били същинските вие…

източник: marcandangel.com

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР