Какъв по-хубав начин да охладиш страстите, особено през лятото, от

...
Какъв по-хубав начин да охладиш страстите, особено през лятото, от
Коментари Харесай

Пребори стреса – със сладолед!

Какъв по-хубав метод да охладиш пристрастеностите, изключително през лятото, от обичания ти сладолед? Той е въплъщение на топлите месеци, на занимателното време, прекарано с другари, и на сантименталните вечери с половинката.

Освен обичано сладко прелъщение обаче сладоледът е и дейно лекарство! И това е потвърден медицински факт.

Неговата история стартира през 3000 години, когато в Китай заможните хора били гощавани със специфичен десерт – сок от пресни плодове с лед. Този деликатес е опитал и Александър Македонски, до момента в който е прекосявал през Индия и Персия. До нашите земи сладоледът не доближава поради него обаче, а с помощта на друга велика персона – пътешественикът Марко Поло. Той е срещнал Европа с този китайски специалитет, който тогава представлявал охладен шербет.

Сега сладоледът е всеобщо публикуван артикул. Огромно многообразие от типове, произвеждане из целия свят, друг привкус, разнообразни форми, цветове, способи на подготвяне. Палитрата от типове е извънредно богата и няма човек, който да не може да открие своя усет.

Освен че е обичаното ни нещо за ядене през лятото, сладоледът се оказва и отлично средство за битка със напрежението. Благодарение на сметаната и млякото, които съдържат субстанции, настоящи успокояващо върху нервната система, сладоледът е прелестен метод за възстановяване на настроението и разтоварване след тежък ден.

 Сладолед против стрес

Ако изберете сладолед с шоколадова заливка, да вземем за пример, ще стимулирате в допълнение притока на сила и позитивни страсти, тъй като шоколадът освобождава хормона на щастието.

Какаото пък съдържа детайл, който е сходен на кофеина. То повдига адреналина, кръвното налягане и работи ободряващо на мозъка и съзнанието.

Ето за какво, когато имате потребност от отмора, просто си вземете сладолед. Е, несъмнено, не прекалявайте, в случай че спазвате диета или подготвяте фигурата си за новия си обичан бански.

Шегата настрани, само че един сладолед постоянно е по-добра концепция от изпадането в депресивно положение. Ето за какво, в случай че стресът ви идва допълнително, не се колебайте да опитате този нов метод за справяне с отрицателните страсти.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР