Как ще се осъществи ротацията на премиерите ще бъде описано

...
Как ще се осъществи ротацията на премиерите ще бъде описано
Коментари Харесай

Денков: В управленския механизъм ще пише как ще стане ротацията

Как ще се реализира ротацията на министър председателите ще бъде разказано в управническия механизъм сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това изясни министър-председателят акад. Николай Денков.
Прочетете още
Имаме подготвена законодателна, подробна и със периоди управническа стратегия. Остава да се дефинира механизъм по какъв начин се вземат решения. Вече има квалифициран подобен документ, той е показан на водачите и чакаме решение. Там ще става дума и за това по какъв начин ще се реализира ротацията, уточни Денков.

Аз не съм черноглед, сдържан оптимист съм, че това ще стане, разяснява министър председателят. Допълни, че промяната на министър председатели крие опасности, само че даде образец с Румъния, където това към този момент се случи.

Относно работата си с Мария Габриел той разяснява, че с нея няма проблем. Много по-сложно е политическото противоборство в партиите, които поддържат държавното управление, което не е изчезнало, изясни той.

За мен е значимо под какво се подписват - дали то ни води в вярната посока, дали ще е потребно за бизнеса, разяснява той работата на управническите сътрудници с Движение за права и свободи.

Правителството е имало няколко диалога с " Лукойл ", откакто Народното събрание реши да му отнеме концесията над пристанището " Росенец ". Той не пожела да навлиза в детайлност преди да са излезли с общо решение за това по какъв начин ще продължи работата на рафинерията, само че изрази вяра, че тя ще продължи да работи както и до момента.

Моят апел към Народното събрание е преди да вземат такива решения да ги обсъдят авансово с Министерския съвет. В този случай това не беше направено, сподели той.

Този контракт, по метода, по който е изработен, основава дълготрайни опасности за страната, тъй като е дълъг и несъразмерен. Не па последно място не регистрира опциите за развиване на енергийния пазар, сподели той за контракта с турския " Ботеш ". Заради рецензиите му за контракта някогашният длъжностен министър Росен Христов предизвести, че ще го съди за клюка. А с цел да избегнат " асиметриите ", Министерството на енергетиката работи по правене на спомагателен контракт.

Ако решим да прекратим контракта и не можем да разбираем за какво го прекратяваме, влизаме в правосъдно дело, изясни той.

Част от асиметриите са свързани с опасности, които клонят в тази посока, отговори ученият на въпрос дали има риск турската компания да измести Булгаргаз.

Все още не е несъмнено дали България ще успее да продаде на Украйна оборудването на АЕЦ Белене. Такова решение взе Народното събрание, а отсрещната страна към момента имала интерес за покупката, имало и къде да се инсталират. Не е ясно обаче за каква сума.

Относно отстраняването на някои от регионалните шефове на Министерство на вътрешните работи, министър председателят изясни, че вътрешният министър Калин Стоянов е направил инспекция на работата им, както и че даже не знае за кои тъкмо градове става въпрос. Денков акцентира, че той дава отговор за доста сфери - битка с миграция, битова престъпност, образуване на изборите, и изясни, че няма по какъв начин да не му се гласоподава доверие, в случай че ще се чакат резултати от него.

Ако беше сменил всички, да кажем, че прави чистка. А те са по-малко от половината. Съвсем обикновено е да образува екипите си, разяснява той.

Кабинетът приготвя лист от ограничения за справяне с насилието и експанзията, който разгласи по-рано през днешния ден. Какви тъкмо са те, ще стане ясно след месец.

Много е евентуално тук да има политическа офанзива, сподели той по отношение на поисканите оставки на зам.-председателите на Народното събрание Никола Минчев и Росица Кирова поради абсурда с изявлението на Вежди Рашидов. Той обаче не се съгласи, че не е имало реакция от съпартиеца си Минчев и напомни, че още в същия ден е определил изявлението му като " неприемливо ".

Има пропуск във връзка с интимната връзка. Очевидно има проблем там, само че по какъв начин би трябвало да се реши този проблем от юридическа позиция, би трябвало юристите да кажат, сподели ученият. Според него обаче сигурно е нужна формулировка за това.

Самата процедура по приемането на тези промени не е къса. Трябваше да се бърза да се започва процедурата, откакто има единодушие, след което не би трябвало да се бърза, с цел да се видят всички аспекти, изясни министър председателят за конституционните промени. Той настоя, че би трябвало да се чуят мненията на академичната общественост, само че изрази подозрения, че конституционни съдии ще могат да се включат непосредствено в разискванията.

Не се планува щаб на НАТО в Ямбол. Това, което България има като ангажимент, е да обезпечи инфраструктурата за многонационалната бойна група, сподели Денков. Че няма да се построява подобен щаб увери и военният министър Тодор Тагарев. А преди дни в Ямбол имаше и митинг на жители, ко

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР