Как ще подредим кабинета е въпрос на нашите приоритети. Разбира

...
Как ще подредим кабинета е въпрос на нашите приоритети. Разбира
Коментари Харесай

Николай Денков: Виждам мястото на Асен Василев като министър на финансите

" Как ще подредим кабинета е въпрос на нашите цели. Разбира се, че виждам мястото на Асен Василев като министър на финансите. Смятам за изцяло несправедливи офанзивите против него, те са напълно политически стимулирани. Кирил Петков има изключителни връзки на европейско равнище и в него има доверие ". Това каза пред bTV депутатът от ПП-ДБ академик Николай Денков.

По отношение на възможна кандидатура на ген. Атанас Атанасов за вътрешен министър и той специалист ли е или политик, Денков съобщи, че опълчването на специалист против политическо лице не е тъкмо.

" Ние имаме цялостната опция да комбинираме политически лица, които имат експертиза в дадена област ", посочи той.

Депутатът от ПП-ДБ обаче акцентира, че всички имена за кабинет са клюки, тъй като към момента няма решение. 

" В момента върви развой, тъй че никое име не е ясно. Това са клюки на този стадий. Но има доста качествени хора и в Политическа партия, и в Демократична България. Така че има благоприятни условия. Беше решено, че политически имена могат да вземат участие. Експертен кабинет без политически лица, ние не одобряваме съществено, тъй като някой би трябвало да носи политическа отговорност ", безапелационен бе депутатът от ПП-ДБ.

Акад. Денков обаче отхвърли да отговори на въпроса дали би приел още веднъж да е претендент за министър-председател, като добави, че сега се работи по управническа стратегия. В отговор на въпрос дали в един проектокабинет ще има представители на ГЕРБ, депутатът отговори по този начин: 

" Това е най-трудната част от задачата. Всъщност постоянно сме казвали, че разновидностите са 3. Или ние ще намерим някакъв метод с ГЕРБ да успеем да съставил държавно управление, което обаче не може да бъде съдружно т.е взаимно. Или те като мандатоносители на първия мандат би трябвало да потърсят друга поддръжка. Или отиваме на избори ".

Николай Денков акцентира, че сега ПП-ДБ се пробва да сформира кабинет, спазвайки обещанията към своите гласоподаватели. От думите му стана ясно, че до неделя най-вероятно ще бъде препоръчана стратегия на ГЕРБ-СДС, а по-късно ще се объсждат имена за министри.

От партията на Бойко Борисов желаеха до неделя да бъде показан състав на държавното управление, което ще предложи ПП-ДБ с втория мандат, с цел да продължат договарянията сред двете обединения. 

" В момента работя по програмата, аз по този начин съм привикнал - работя си по стадии, сега работим да забележим дали може да я съставим ", уточни той и призна, че е главният договарящ с съперниците, тъй като е по-диалогичен.  " Това, което оказва помощ е, че съм даже малко по-стар, малко по-спокоен и оттова малко по-лесно повеждам диалози с хора, които са наши съперници ", изясни още Николай Денков.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР