Как ще изглежда светът след 100 години? Това се питаме

...
Как ще изглежда светът след 100 години? Това се питаме
Коментари Харесай

Конете изчезват, но ще живеем в световен мир: Какво предвещават през 1924 г. за 2024 г.?

Как ще наподобява светът след 100 години? Това се питаме през днешния ден, това са се питали и учените и откривателите преди 100 години. Германското издание „ Билд “ показва седем прогнози за това по какъв начин хората през 1924 година са си представяли 2024 година Някои от тях са изцяло неверни, само че други са изненадващо близки до нас.

Конете изчезват

Професор Е. Л. Фърлонг - палеонтолог в Калифорнийския университет, шокира всички с прогнозата, че до 2024 година конете ще изчезнат поради развиването на колите. Според него тракторите и колите ще заменят изцяло конете в селскостопанския живот.

Според изследването моделът, наименуван life2vec, е прецизен в 78% от прогнозите си

„ Тъй като изгодата от коня понижава, понижава и нуждата от неговото битие “, разяснява тогава той, като добавя, че може би въпреки всичко няколко екземпляра ще оцелеят в зоологическите градини.

На 75 години към момента ще си млад

На вечеря в Лондон английският политик сър Кингсли Ууд изненадва публиката със смела прогноза за продължителността на живота на популацията. Той твърди, че през 2024 година хората ще живеят приблизително най-малко 100 години.

„ На 75 години човек ще бъдеш относително млад “, отбелязал той.

Ще има миг, в който нито една специалност няма да е нужна, счита милиардерът

Работа у дома

Прогнозата на английския инженер Арчибалд Лоу за бъдещето на работния развой е изумително точна. В книгата си „ Възможности за безжична връзка “ той разказва нещо, което поразително припомня на интернет, и обрисува концепцията за домашния офис.

„ Ще можем да изпращаме от разстояние пръстови отпечатъци на нарушители и да работим върху доста разнообразни типове бизнес, които преди изискваха физическо наличие. Защо хората да не правят работата си от комфорта на домовете си “, споделя Лоу.

Триетажни автомагистрали

Шведският проектант Бен Бьорксон прави оценка извънредно тъкмо значимостта и развиването на автомобила. Според него 2024 година колите ще се популяризират съвсем безкрайно.

Снимка: iStock

„ В града, какъвто ще бъде след 100 години, ще пътища на три равнища - едно над друго, автомагистрали през центъра на града, високи здания с входове за коли, високи 15 етажа “, разяснява той.

Толкова тъкмо. Той позволява неточност единствено в това, че транспортните ленти ще заменят тротоарите и че товарите ще се транспортират най-вече с подземни влакове.

Леглата ще изхвърлят децата от завивките им

При учебния живот през 2024 година леглата на децата ще ги изхвърлят от завивките им с автоматизирано наклоняване, е прогнозата в публикация на вестник през 1994 година

След това ще се пъхат в защитния си костюм, който няма да се потребност от пране, само че атмосферните условия ще постановат неговото потребление. В часовете по британски език те слушат " Венецианският търговец " на Шекспир.

Със аероплан до офиса

Магнатът на недвижими парцели в Ню Йорк Джоузеф П. Дей чака пътуването до работното място да се промени доста до 2024 година Според него дирижаблите и самолетите ще са най-важните фактори за свързване на предградията с градските центрове.

„ Когато тези транспортни благоприятни условия станат изцяло развити и небето загъмжи от машини, ще бъде напълно всекидневно предприемачите да летят до офиса си и назад и назад по пътя към дома ", споделя той.

Киното ще утвърди мира

Холивудският режисьор Дейвид У. Грифит има вяра, че развиването на киното ще способства за международния мир. Според него с помощта на разпространяването на филмите хората ще научават доста повече за другите култури и към този момент няма да се опасяват от непознатото.

„ Най-големият триумф, за който киното ще способства през 2024 година, ще бъде премахването на всички въоръжени спорове в цивилизования свят “, предвещава Грифит.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР